Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Královéhradecký kraj opravil budovu Na Okrouhlíku v Hradci Králové. Budovu poničilo počasí

Oprava zateplení na administrativní budově v ulici Na Orkouhlíku v Hradci Králové vyšla Královéhradecký kraj na 16,9 milionu korun. Fasádu v minulosti poničil vítr. Stavební práce začaly v září 2020 a skončily o rok později. Budova patří kraji. Od listopadu v ní bude sídlit krajská příspěvková organizace Správa silnic.

"Při opravách jsme museli respektovat odborný posudek o výskytu zvláště chráněných druhů ptactva, a proto kraj umístil na opravenou fasádu budky pro netopýry a rorýse," uvedl první náměstek hejtmana pro investice Pavel Bulíček (Piráti).

Opravy začaly demontáží narušené části původního zateplovacího systému a stavbaři poté namontovali nový na celý obvodový plášť budovy. Součástí stavebních prací byla výměna oken, parapetů a vstupních i balkonových dveří.

Budovu nyní využívá odbor školství krajského úřadu, Pedagogicko-psychologická poradna a Speciálně pedagogické centrum Královéhradeckého kraje a bankovní instituce. "Nové sídlo zde od listopadu získá krajská příspěvková organizace Správa silnic," uvedl radní pro majetek a dopravu Václav Řehoř (ODS).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tomáš Hájek

Štítky ČR, správa, stavby, Hradec Králové, oprava, rekonstrukce, vítr, zateplení, fasáda, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj, Okrouhlice, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, Václav Řehoř, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj opravil budovu Na Okrouhlíku v Hradci Králové. Budovu poničilo počasí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.