Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lesy ČR posunuly termín podání nabídek do tendru za pět miliard korun

Termín na podání nabídek do pětimiliardového tendru na lesní práce a prodej dřeva, posunul Státní podnik Lesy České republiky z dnešního dne až na pátek 19. října. Důvodem je poskytnutí vysvětlení k zadávací dokumentaci, o které požádali potencionální uchazeči. Tendr byl vyhlášen 13. září.

Vítězné firmy měly pro Lesy České republiky pracovat od ledna příštího roku až do konce roku 2026. Odhadovaná hodnota prací je pět miliard korun. K těžbě je určeno pět milionů metrů krychlových dřeva. Tendr by měl být rozdělen do šestačtyřiceti zakázek. Týká se necelé pětiny lesů, které podnik spravuje. Tedy dvou set tisíc hektarů.

Jsou dva druhy tendru. V jednom by lesnické firmy zalesňovaly a těžily dřevo, které budou také samy prodávat. Ve druhém budou dělat firmy jen pěstební práce. To se bude týkat lokalit na Moravě, kde už byla kalamita kůrovce.  

Současný tendr spadá do pětiletého systému soutěží, ve kterém se každý rok takzvaným senátním způsobem rozhoduje o hospodaření na přibližně pětině území. V tendrech nejsou zahrnuta území spravovaná lesními závody Lesy České republiky.

Ohodnoť článek

Foto Lesy ČR

Štítky Lesy ČR, tendr, miliardový, dřevo, těžba, výsadba, práce, společnost, nabídka, vítěz, Lesy České republiky, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesy ČR posunuly termín podání nabídek do tendru za pět miliard korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.