Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Dvoře Králové uhynul gorilí samec Tadao, nejdéle žijící gorila v českých zahradách

V Safari Parku Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku v noci na dnešek uhynul stářím gorilí samec Tadao. Byl odchycen v 70. letech ve volné přírodě a dožil se přibližně 50 let. Byl nejdéle žijící gorilou v českých zoologických zahradách, informovali dnes ČTK zástupci safari parku.

Gorilí samec Tadao byl jedinou gorilou chovanou ve dvorské zoo. V jejím majetku je ještě gorilí samice Kamba, nyní zapůjčená v pražské zoo. "Tadao byl do poslední chvíle v plné síle. Jsme zarmouceni, ale jeho důstojný odchod mu můžeme jenom závidět," uvedl ředitel safari parku Přemysl Rabas.

Případné pokračování chovu goril ve Dvoře Králové je podle něj otázkou budoucího jednání mezi safari parkem a koordinátorem evropského chovu.

Dvorská zoo patří Královéhradeckému kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem v regionu. Zoo se specializuje na Afriku, velmi úspěšná je v chovu žiraf, zeber a nosorožců.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, příroda, chov, zoo, gorily, Dvůr Králové nad Labem, FOTO, gorila, ZOO Dvůr Králové, zahrada, okres Trutnov, ZOO Praha, Přemysl Rabas, zoologická zahrada, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové uhynul gorilí samec Tadao, nejdéle žijící gorila v českých zahradách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.