Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volební kampaň v hradeckém kraji je zatím bez komplikací. Policie řešila především drobnosti

Kampaň před říjnovými sněmovními volbami v Královéhradeckém kraji vrcholí. Politické subjekty vsází na osobní kontakt s voliči, předvolební tiskoviny, plakáty, billboardy, důležitým komunikačním kanálem jsou pro politiky také sociální sítě. Regionální lídry přijíždějí podpořit celostátní předsedové či předsedkyně jejich stran. Až na výjimky se předvolební kampaň v regionu odehrává v poklidu. Policisté v kraji řešili ojedinělé incidenty, nejčastěji šlo o strhané plakáty a poničené předvolební poutače, vyplynulo z vyjádření policie a politických subjektů.

Sněmovní volby budou 8. a 9. října. V kraji letos kandiduje 17 politických subjektů. V Královéhradeckém kraji se bude ve volbách rozdělovat 11 poslaneckých mandátů.

Například v centru Hradce Králové někdo v noci na 20. září poničil předvolební poutač hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci. Hnutí škodu odhadlo na 12 tisíc korun. Policie po pachatelích pátrá. Policie vyšetřuje také stržení předvolebních plakátů z výlohy v hradecké Škroupově ulici, která je v těsném sousedství Baťkova náměstí. Policie v tomto případě eviduje škodu necelých 11 tisíc korun. Také v Chlumci nad Cidlinou během září neznámý pachatel odcizil z přívěsného vozíku za auto tři bannery, šlo o agitaci namířenou proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO).

"Městská policie Trutnov neeviduje žádná oznámení v souvislosti s předvolební kampaní," řekla Iva Trávníčková z trutnovské radnice. Podobně reagovali na dotaz také zástupci radnic v Náchodě a v Jičíně.

Kandidáti některých politických uskupení se snaží zviditelnit při konání různých akcí, které s volbami nesouvisejí. Jedna z kandidujících stran si například v sobotu 18. září u vchodu do Šimkových sadů v Hradci Králové, kde se zrovna konaly krajské dožínky, zřídila veřejně označené petiční místo, což jim ale umožňuje petiční právo.

Volební kampaň v Královéhradeckém kraji před krajskými volbami se točí kolem ekonomické situace kraje a jeho budoucnosti. Hlavními programovými tématy kandidujících subjektů v kraji jsou bytová problematika, doprava a zdravotnictví.

V Královéhradeckém kraji v říjnových sněmovních volbách kandiduje 271 lidí, což je proti předchozím volbám v roce 2017 o 37 procent méně. Tehdy se na kandidátkách objevilo rekordních 433 jmen.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, volby, sněmovna, kampaň, Královéhradecký, policie, Královéhradecký kraj, politická kampaň, Hradec Králové, Trikolóra hnutí občanů, Andrej Babiš, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volební kampaň v hradeckém kraji je zatím bez komplikací. Policie řešila především drobnosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.