Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Hradecku někdo ničí volební poutače. Na Baťkově náměstí přeřízl Miroslava Havrdu

V centru Hradce Králové někdo poničil předvolební poutač hnutí Trikolóra Svobodní Soukromníci. Podle policie někdo podobné reklamní plochy ničí pravidelně. V posledních dnech jde na Hradecku o třetí podobný případ. Hnutí vyčíslilo hodnotu na zhruba 12 tisíc korun.

Hranol tvořený kovovou konstrukcí s portréty čtyř kandidátů hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci stojí od 8. září na Baťkově náměstí poblíž zastávky MHD. „Neznámí vandalové jej zničili a narušili regulérnost voleb. Doufáme, že policie ČR pachatele odhalí. Poutač opravíme, plachty s portréty budeme mít nové," řekl lídr hnutí Miroslav Havrda. Policie případ řeší jako trestný čin poškození cizí věci. 

Reklamní plachta je rozříznuta na dvou místech nožem. Jde o stranu Denise Mitroviće a Miroslava Havrdy. Obě plachty jsou rozříznuté po celé její délce zhruba metr nad zemí. Reklamní poutač na náměstí zůstal. Roztržené části jsou slepeny izolační páskou.  

Od pátečního dopoledne policie řeší stržení předvolebních plakátů z výlohy v hradecké Škroupově ulici, která je v těsném sousedství Baťkova náměstí. Policie v tomto případě eviduje škodu necelých 11 tisíc korun. Na zničených plakátech byla volební propagace hnutí Přísaha. 

V neděli v Chlumci nad Cidlinou neznámý pachatel odcizil z přívěsného vozíku za auto tři bannery. V tomto případě mělo jít o agitaci namířenou proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Policie škodu na ukradených bannerech zatím nevyčíslila. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Miroslav Havrda, volební, poutač, krimi, Hradec Králové, poškození, vyšetřování, pátrání, prořezaný, Baťkovo, náměstí, policie, Královéhradecký kraj, Policie České republiky, Andrej Babiš, Baťkovo náměstí, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otakar Matějček

A Havrda už není panic.

Čtvrtek, 30. září 2021, 06:29Odpovědět

Na Hradecku někdo ničí volební poutače. Na Baťkově náměstí přeřízl Miroslava Havrdu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.