Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z letního tábora se stala varna pervitinu. Pro dealery si došla zásahová jednotka

Několik měsíců policie sbírala důkazy, aby mohla obvinit a zatknout dva muže. V hledáčku policie skončili kvůli vaření drog. Začátkem tohoto týdne si pro ně došla zásahová jednotka. Podezření se nakonec ukázalo jako oprávněné. Policisté navíc zjistili, že drogy vařili i v kempu, kde v tu dobu probíhaly dětské tábory.

„Kriminalisté došli k závěru, že se muži měli dopouštět trestné činnosti na různých místech Jičínska a Semilska,“ potvrdila mluvčí policie Eliška Majerová. Policie zjistila, že se dvojice mužů nebála vařit prakticky kdekoli. Několik várek vzniklo v garáži rodinného domu, další přímo v lese. Několik dní vařili i v rekreačním areálu nedaleko Jičína. V tu dobu tam bylo několik desítek dětí na letním táboře.  

Většinu drog dvojice vařila z léků dovezených z Polska. Část pervitinu si nechávali sami pro sebe, další pak prodávali a distribuovali dalším nejen na Jičínsku. Podle policie jsou obvinění i z několika krádeží. 

„Starší z mužů není jičínským policistům neznámým, jedná se o recidivistu, který byl již v minulosti za drogovou a majetkovou trestnou činnost odsouzen,“ říká Majerová. I proto dnes Okresní soud v Jičíně rozhodl o umístění do vazby. Tam čeká na svůj další soud, který ho může poslat až na deset let do vězení. Mladšímu muži hrozí vězení na pět let.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky tábor, Jičínsko, pervitin, dealer, zásahová, jednotka, garáž, distribuce, vaření, příprava, drogy, varna, krimi, policie, dětský tábor, droga, okres Jičín, Jičín, Polsko, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z letního tábora se stala varna pervitinu. Pro dealery si došla zásahová jednotka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.