Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Město objednává další vybavení do odlehčovací služby v Honkově ulici. Fungovat začne na jaře

Odlehčovací služba Honkova v Hradci Králové má zahájit provoz na jaře příštího roku. Do té doby je třeba ji vybavit. Část speciálního vybavení pro klienty město nakoupilo už v létě. Nyní se pokračuje s kancelářským nábytkem za 63,5 tisíc korun.

„Již jsme vybrali dodavatele zvedacího systému pro ležící klienty, elektrických pečovatelských lůžek, lůžek s nočními stolky, matrací, evakuačních podložek, transportního vozíku na lůžka i kancelářského nábytku,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). Většina tohoto vybavení by měla přijít na začátku příštího roku. Město dodává, že některé vybavení je třeba nechat odborně nainstalovat. To bude možné až po kolaudaci samotné budovy. 

V současné době město objednalo kancelářský nábytek. Další na řadě bude sedací a zahradní nábytek, IT technologie a speciální vana. Veškeré toto vybavení bude stát kolem 13 milionů korun.  

Stavební práce jdou podle harmonogramu. „V současné době jsou venkovní omítky již dokončeny, a to včetně keramických obkladů. Hotové jsou také konstrukce střech a hrubé úpravy terénu v nádvoří,“ popisuje náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). Uvnitř budovy je třeba dodělat kotelnu a sádrokarton. Na místech, kde je to možné, se už maluje.  

Stavba nové odlehčovací služby Honkova začala v květnu loňského roku. Hotovo má být ještě letos. Radnice za stavbu zaplatí 116 milionů korun. V současné době byla proinvestována zhruba polovina.  

Zařízení bude poskytovat čtyřiadvacetihodinovou službu na přechodné, maximálně tříměsíční období. Budova je navržena tak, aby bylo snadné se po ní pohybovat na vozíčku. Pohodlná bude i pro samotný personál, který se bude například starat o trvale ležící pacienty.  

„Cílem této stavby je vytvořit moderní zázemí pro seniory a osoby se zdravotním postižením a umožnit pečujícím nezbytný odpočinek a regeneraci sil,“ řekl při pokládání základního kamene zastupitel Martin Hanousek (Zelení). Odlehčovací služba nabídne 35 lůžek. 

Ohodnoť článek

Foto Michal Komárek | MMHK

Štítky Honkova, služba, odlehčovací, Hradec Králové, vybavení, výběrové, řízení, soutěž, nábytek, fasáda, klimatizace, rozvody, ODS, Alexandr Hrabálek, Jiří Bláha, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město objednává další vybavení do odlehčovací služby v Honkově ulici. Fungovat začne na jaře  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.