Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Fotbalový stadion v Hradci Králové mizí před očima. První lízátko půjde k zemi příští týden

Starý fotbalový stadion v Hradci Králové pomalu mizí před očima. Kompletně zdemolovaná je jižní i severní tribuna. V současnosti se pracuje na demontáži té hlavní. Další na řadě budou čtyři ikonická lízátka s osvětlením. První z nich by mělo jít k zemi příští úterý 14. září.

50 metrů vysoké a 45 tun těžké tubusy s osvětlením jsou na fotbalovém stadionu v Hradci Králové od roku 1972. Poprvé se rozsvítila o tři roky později na zápase hradeckých Votroků s pardubickým Slovanem. Všechny jsou ukotvené do čtyř speciálních betonových patek, které vedou hluboko do země.   

50 let provozu se na lízátkách podepsalo. Zastaralé jsou reflektory i samotná konstrukce. Pravděpodobně největší zatěžkávací zkoušku zažila lízátka při povodních v roce 1997. Při nich utrpěla především rozvodna. 

Lízátka je třeba sundat, aniž by se dále poškodila. Jejich konstrukce bude zavěšena na dva jeřáby, které je bezpečně položí na hrací plochu. Tam budou rozebrány a odvezeny. „Po demontování je zrekonstruujeme a opět vrátíme nad hrací plochu,“ potvrdil předseda představenstva společnosti Strabag Ondřej Novák. Demolici starého a stavbu nového stadionu má na starosti sdružení firem Strabag, Geosan a D&D Elektromont. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Komárek | MMHK

Štítky stadion, fotbalový, Hradec Králové, demolice, stavba, FOTO, lízátka, FC Hradec Králové, fotbalový stadion, lízátko, Strabag, BC Kolín, Ondřej Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Fotbalový stadion v Hradci Králové mizí před očima. První lízátko půjde k zemi příští týden  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.