Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Místo do bankomatu chodil pro peníze do kostela. Hrozí mu dva roky vězení

Krádež, u které se nenadřu? Zkusím kostelní pokladničku. Pravděpodobně to si řekl šestačtyřicetiletý muž, který za tímto účelem několikrát navštívil kostel v obci Deštné v Orlických horách. V rámci svých třech návštěv odnesl hotovost ve výši 749 korun.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro zločin krádež. V případě prokázáni viny mu hrozí trest odnětí svobody na dva roky,“ potvrdila mluvčí policie Lucie Konečná.  

Kuriozních krádeží v kraji je víc než dost  

Podobné kuriozní krádeže nejsou v Královéhradeckém kraji ničím výjimečným. Například v březnu policie řešila pivního gurmána, který v Hradci Králové ukradl čtyři sudy piva. Stejně podivná byla i krádež tašky, ve které byl guláš a sekaná. Škoda nebyla vysoká, ale brigádníci měli hlad.  

Nepovedená i když dost bizarní loupež se stala v Hradci Králové i v polovině roku 2018. Žena maskovaná šátkem přes obličej a kloboukem vstoupila do zlatnictví a chtěla peníze. Prodavačce pohrozila střelnou zbraní. „Jelikož jí prodavačka řekla, že nemůže otevřít kasu bez nákupu, seniorka se sebrala a v klidu odešla,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová.  

V roce 2014 zmizela v Hradci Králové celá hromada hlíny. Zloděj si pro ni jezdil pravidelně celý měsíc až nic nezbylo. „Vzhledem k množství odcizené hlíny měl pachatel na místě činu zřejmě ještě dalšího pomocníka, a sice pracovní nástroj,“ řekla tenkrát k případu policejní mluvčí Lenka Burýšková.  

Svou vlastní kategorii vytvořil zloděj, který v Hořicích ukradl mobilní toaletu. Stalo se tak v roce 2019. Muž ji odvezl z křižovatky u obce Hořice, Dachova a Lukavec. Způsobil škodu v hodnotě 20 tisíc korun. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hkregion.cz

Štítky kasička, Deštné, kostel, krádež, policie, Orlické hory, kuriozita, pivo, taška, kadibudna, WC, toaleta, Hradec Králové, Hořice, Deštné v Orlických horách, Lucie Konečná, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Pracuji jako průvodkyně a ostraha v jednom brněnském kostele a bohužel musím říct,že takové krádeže z kostelních pokladniček a nejen z nich,se stávají běžnou praxí jistého státem chráněného etnika.A co teprve až budou vystavené betlémy.To se pak z nich kradou postavičky jako o závod.Nechápu co z toho kdo má,když si doma vystaví kradenou postavu z některého chrámového betléma.

Sobota, 18. září 2021, 15:31Odpovědět

Místo do bankomatu chodil pro peníze do kostela. Hrozí mu dva roky vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.