Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji se bude konat Týden pěstounství. Podpoří náhradní rodinné péče

Městské úřady, neziskové organizace i Královéhradecký kraj vyhlašují Týden pěstounství. Ten se bude konat od pondělí 13. září do neděli 19. září. Hlavní myšlenkou je upozornit širokou veřejnost na otázky spojené s náhradní rodinnou péčí.

„Rodinné pěstounství je nenahraditelnou součástí sociální práce s ohroženými dětmi. V současné době se stále potýkáme s nedostatkem pěstounských rodin a nízkým zájmem o tuto problematikupřiznává náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). Hlavním smyslem Týdne pěstounství je sice zvýšit povědomí o tomto oboru, ale zároveň sehnat nové dobrovolníky, kteří by se k náhradním pěstounům připojili.  

V Královéhradeckém kraji se nachází zhruba 300 dětí, které by bylo dobré najít pěstounskou péči. Jde především o sourozence, kterým je víc než deset let. „Žijí v dětských domovech a nutně potřebují blízkou osobu, pocit jistoty a vizi do budoucnosti,“ doplňuje náměstkyně.  

Týden pěstounství bude doprovázet celá řada akcí a programů, které připravili jednotlivé instituce. Například Galerie moderního umění v Hradci Králové přichází s nabídkou výtvarných programů, Muzeum východních Čech zase pořádá program pro pěstounské rodiny. Děti si budou moci například sáhnout na krunýř želvy obrovské nebo prohlédnout model dávno vyhynulého ptáka doda mauricijského. 

Celý program Týden pěstounství a informace o pěstounské péči najdou zájemci na webových stránkách

Ohodnoť článek

Foto Pexels | Pixabay

Štítky Týden, pěstounství, rodina, náhradní, péče, Královéhradecký, kraj, program, osvěta, problematika, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Východočeši, Galerie moderního umění v Hradci Králové, Muzeum východních Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji se bude konat Týden pěstounství. Podpoří náhradní rodinné péče  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.