Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VOLBY 2021: Královéhradečtí Piráti a STAN ve volbách sází na marketéra a grafika Martina Jiránka

Před volbami do Poslanecké sněmovny chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek našeho regionu. V Královéhradeckém kraji do sněmovny kandiduje 17 politických subjektů. Je mezi nimi osm politických hnutí, sedm politických stran a dvě koalice. Redakce oslovila i jedničku Pirátů a STAN Martina Jiránka. Na zaslané otázky neodpověděl.

Sněmovní volby se uskuteční 8. a 9. října. V Královéhradeckém kraji se bude ve volbách rozdělovat 11 poslaneckých mandátů. 

Martin Jiránek je jedničkou Královéhradeckého kraje za Piráti, kteří jdou do voleb spolu se STAN. Na Univerzitě Hradec Králové vystudoval Fakultu informatiky a managementu. Prakticky hned po získání titulu začal podnikat v oboru marketingu a grafiky. Celou svojí profesní kariéru pomáhá především malým firmám a živnostníkům. Snaží se jim osvojit základy marketingu a nastavit firemní procesy.  

Do aktivní politiky vstoupil v roce 2010, kdy se stal členem Pirátů. V roce 2014 byl zvolen zastupitelem města Trutnov, ale na tuto funkci o pět let později rezignoval. Naplno se chtěl věnovat práci v Poslanecké sněmovně. V roce 2016 se stal i krajským zastupitelem. Ani na tento post znovu nekandidoval.  

Předvolební program koalice Pirátů a STAN 

Předvolební program Pirátů a STAN se skládá z několika hlavních bodů: digitální revoluce, rovnocenné regiony, moderní ekonomika, razantní boj s korupcí, profesionální stát, důraz na klima, sebevědomá a bezpečná země a jistota péče a pomoci.  

Například v rozvoji krajů se chtějí zaměřit na stavbu vysokorychlostních tratí, intenzivní hraniční spolupráce a robotizaci. „Boj s hospodářskou kriminalitou bude úspěšný jen tehdy, když budou v převaze ti, kdo ho vedou. Proto je prioritní zákon na ochranu oznamovatelů korupce,“ stojí v programu Pirátů.  

Prioritním má být i rozvoj školství a zajištění rozvoje dětí – od sportu ke školním jídelnám. Za neméně důležité považují kandidáti Pirátů i duševní zdraví dnešní mládeže. Staví ho na stejnou rovinu s nutností stabilizace důchodového systému. 

Kompletní předvolební program koalice Pirátů a STAN si můžete přečíst ZDE.  

Ke Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje kandidátní listinu podaly strana Aliance pro budoucnost, hnutí Aliance národních sil, hnutí ANO 2011, ČSSD, Hnutí Prameny, Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), KSČM, hnutí Otevřeme Česko normálnímu životu, koalice Piráti a Starostové (Česká pirátská strana a STAN), hnutí Přísaha, koalice SPOLU - ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Strana zelených, hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), hnutí Švýcarská demokracie, hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci, Urza.cz a VOLNÝ blok.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Martina Jiránka

Štítky volby, poslanecká, sněmovna, vizitka, 2021, ČR, Královéhradecký, kraj, Martin, Jiránek, Piráti, STAN, Martin Jiránek, Piráti a Starostové, Česká pirátská strana, Poslanecká sněmovna ČR, koalice, Starostové a nezávislí, Královéhradecký kraj, Drbna.cz, Univ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Královéhradečtí Piráti a STAN ve volbách sází na marketéra a grafika Martina Jiránka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.