Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

PŘEHLED: Největší dopravní omezení v Královéhradeckém kraji. Kdy skončí?

Ačkoliv už je po letních prázdninách, sezóna velkých oprav silnic v Královéhradeckém kraji zatím nekončí. Některé silnice II. a III. třídy jsou sice hotové, ale na řadě dalších míst se pořád kope. Na některých hlavních tazích budou řidiči narážet na silničáře až do prosince.

Například hlavní silnice v hradeckých Malšovicích. Jde o společný projekt Královéhradeckého kraje a města Hradec Králové. Nový bude povrch, chodníky, autobusové zastávky i mobiliář. Kompletní uzavírka Úprkovy ulice skončí nejdříve na konci září.  

Jako na smilování čekají řidiči i na konec rekonstrukce silnice mezi Novým Městem nad Metují a Bohuslavicemi. Sedmikilometrový úsek za víc než 180 milionů korun silničáři kompletně otevřou až v polovině října.  

Až do prosince bude zcela uzavřená silnice mezi Velkým Poříčím a Hronovem. Na 2,5 kilometrů dlouhém úseku vznikne i odbočovací pruh do areálu Střední průmyslové školy propagační tvorby a polygrafie ve Velkém Poříčí. Stejný termín otevření je v plánu i na silnici mezi Broumovem a Šonovem.  

„Královéhradecký kraj letos zahájil 25 staveb, dalších pět jich přešlo z minulého roku. Celkem jde o rekonstrukci zhruba 50 kilometrů silnic a šesti mostů,“ řekl Václav Řehoř (ODS). Zároveň připomněl, že po řidiči po novém jezdí například po silnici z Krňovic do Třebechovic pod Orebem nebo z Dětenic do Senic. 

ČTĚTE TAKÉ: Doprava v Hradci Králové kolabuje. Připravovaný inteligentní systém řidiči zatím jen proklínají

Dopravní omezení na silnicích prvních tříd přetrvává   

Ředitelství silnic a dálnic stále dokončuje několik velkých dopravních staveb, které budou řidiče trápit minimálně do podzimu. Dvě z nich jsou přímo v Hradci Králové. Na Rašínově třídě se staví protihluková stěna a na Gočárově okruhu vyměňuje povrch. Obě stavby mají být hotové do poloviny listopadu.   

„Během stavby je omezen provoz. Došlo k uzavření jednoho jízdního pruhu ve směru na Pardubice. To se částečně dotklo i Střelecké a Sokolské ulice, kde se vozidla musí začít řadit do jednoho jízdního pruhu,“ říká za ŘSD ředitel Správy Hradec Králové Marek Novotný

Další výrazné omezení na řidiče čeká u Třebechovic pod Orebem. Přímo pod obchvatem města silničáři kopou podchod pro pěší a cyklisty. Během omezení se jezdí pouze kyvadlově. V dopravních špičkách se tvoří dlouhé kolony a řidiči nabírají i čtvrthodinové zpoždění. Hotovo má být do konce října.   

„Řidiči se musí obrnit trpělivostí hlavně v dopravní špičce, a to ráno a odpoledne. V obou místech se tvoří kolony. Například u Třebechovic je situace nejhorší odpoledne, když se lidé vrací z práce, to si mohou počkat až okolo dvaceti minut," řekla mluvčí policie Eliška Majerová

Relativně čerstvou záležitostí je frézování silnice první třídy mezi Hradcem Králové a Jičínem. V Milovicích u Hořic silničáři vyměňují asfalt. Kromě víkendů se tam jezdí jedním jízdním pruhem kyvadlově. I zde je třeba počítat s několikaminutovým zpožděním. Kompletně hotovo bude na začátku listopadu.   

Stále je také uzavřena silnice I/16 mezi Trutnovem a Hostinným v Pilníkově. Kvůli opravám musí řidiči po objízdných trasách přes Hostinné a Rudník. Tudy budou jezdit minimálně do poloviny listopadu.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky doprava, omezení, uzavírka, sezóna, Královéhradecký, kraj, přehled, silnice, cesta, ŘSD, třída, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Třebechovice pod Orebem, Ředitelství silnic a dálnic, Velké Poříčí, Malšovice, Marek Novotný, Václav Řehoř, Nové Město na

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Největší dopravní omezení v Královéhradeckém kraji. Kdy skončí?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.