Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecká nemocnice rozšiřuje dobrovolnický program. Jeho členové tráví volný čas s pacienty

Fakultní nemocnice Hradec Králové získala další dobrovolníky, kteří dělají pacientům společnost u lůžek nebo na procházkách po nemocničním areálu. Nově působí i na klinice kožních a pohlavních nemocí, na ortopedii a rehabilitačním oddělení. V současné době má nemocnice deset takových dobrovolníků.

„Jsme moc rádi, že se podařilo dobrovolnický program rozšířit. V posledních letech dobrovolníci pomáhali například na dětské klinice, či onkologii a radioterapii,“ řekla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Dana Vaňková.  

Desítka dobrovolníků tráví s pacienty čas u jejich lůžka a chodí s nimi na procházky. Podle nemocnice nejvíce času využívají k povídání a čtení. Dobrovolníci připravují i jednorázové akce, do kterých se zapojují celé skupiny pacientů.  

„Mezi dobrovolníky máme studenty škol, pro které je to zajímavá možnost nahlédnout do fungování nemocnice. Další významnou skupinou jsou aktivní senioři, kteří chtějí využít svůj volný čas pro pomoc lidem,“ uvedla koordinátorka dobrovolníků Blanka Vápeníková. Zároveň ale dodala, že podobných dobrovolníků není nikdy dost. Nemocnice se tak nebrání dalším zájemcům, kteří by rozšířili stávající řady. A to i díky tomu, že nemocnice uspěla s žádostí o dotaci v rámci projektu Efektivizace systému nemocniční péče v České republice.  

Dobrovolníkem se může stát kdokoli starší 18 let s čistým trestním rejstříkem. Nemocnice preferuje zájemce, kteří se chtějí podílet na pravidelné spolupráci.  

  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky FNHK, Hradec Králové, dobrovolník, program, volný, čas, rozšíření, nemocnice, pacient, procházka, čtení, společnost, zdraví, nábor, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice rozšiřuje dobrovolnický program. Jeho členové tráví volný čas s pacienty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.