Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V celém Hradeckém kraji jen osm pozitivních testů. Testování na školách zachytilo minimum nákaz

Po návratu dětí do škol platí přísná hygienická opatření. Žáci na základních i středních školách musí projít testováním na vyloučení nemoci COVID-19. V Královéhradeckém kraji bylo provedeno celkem 34 882 testů. Pozitivní výsledek mělo jen osm dětí. U zaměstnanců byl výsledek vždy negativní.

Ministerstvo zdravotnictví nařídilo celkem troje testování studentů. První proběhlo 1. září. Další kola testování jsou v plánu 6. a 9. září. „Testy v první školní den mezi žáky v regionu odhalily minimální počet případů nákazy COVID-19. To nám dává naději, že ve školách by mohl co nejdříve začít fungovat znovu režim běžného školního roku,“ zhodnotil hejtman Martin Červíček (ODS). 

Testování pro studenty není povinné. V případě, že výsledek testu nedodá, nesmí ve škole sundat roušku. Zároveň se nesmí účastnit hudební výchovy a tělocviku. Otestované děti musí do školy vcházet s nasazenou ochranou úst a nosu. Ve třídě ji ale mohou sundat. Testování se netýká dětí, které v posledních 180 dnech onemocnění COVID-19 prodělaly. Stejná pravidla platí i pro zaměstnance škol.  

Jen do základních škol v celém Královéhradeckém kraji nastoupilo zhruba 73 tisíc dětí. Podle informací hejtmanství se testování na všech školách obešlo bez komplikací. Některé školy v kraji využily k testování místo antigenních testů přesnější PCR testy. Celkové výsledky těchto testů za kraj hejtmanství nemělo dnes ráno k dispozici. 

Epidemická situace v Královéhradeckém kraji je nadále klidná. Incidence, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, byla dnes na hodnotě pět, stejně jako ve středu. Republikový průměr k dnešku činil 13 případů za sedm dní na každých 100 tisíc obyvatel, vyplývá z údajů ministerstva zdravotnictví. 

Ohodnoť článek

Foto Město Jihlava

Štítky test, COVID-19, student, žák, škola, učitel, antigenní, výsledek, ČR, vláda, nařízení, vzdělání, testování, nákaza, koronavirus, základní, střední, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V celém Hradeckém kraji jen osm pozitivních testů. Testování na školách zachytilo minimum nákaz  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.