Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Bartoušově vznikne nová výhybna. Zrychlí spoje na trati z Nymburka do Jičína

Správa železnic chce v Bartoušově na Jičínsku postavit novou výhybnu, která by měla zrychlit cestování v Královéhradeckém kraji. Nová stavba by mohla zkrátit cestu z Nymburka do Jičína o 10 až 13 minut. Stavět se začne v září. Stavba za 134,3 milionu korun bude hotová na jaře příštího roku.

„Hlavním cílem stavby je zřízení nové konfigurace kolejiště a příslušného zařízení a technologie,“ potvrdila mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Výhybna bude vybudovaná v současné dopravně v Bartoušově. V budoucnu by měla zajistit především efektivnější a rychlejší křížení osobních a nákladních vlaků.  

Nově nebude muset ke křížení vlaků docházet na nádraží v Kopidlně, kde budou stát daleko kratší dobu. Správa železnic si slibuje, že se cesta mezi Jičínem a Nymburkem zkrátí až o 13 minut. „Dojde tak k významnému zefektivnění a zatraktivnění stávající železniční osobní dopravy, což bude mít pozitivní vliv i na další navazující spoje v rámci Královéhradeckého, Libereckého a Středočeského kraje,“ pochvaluje si mluvčí.  

Stavba nové výhybny v Bartoušově si vyžádá nepřetržitou výluku na trati u Kopidlna do Jičína. Od 2. září do 30. listopadu zajistí náhradní dopravu autobusové spoje.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Oto Zapletal | Pixabay

Štítky doprava, trať, koleje, Jičín, Kopidlno, Nymburk, cesta, zkrácení, , ČR, výhybna, Bartušov, Správa železniční dopravní cesty, Královéhradecký kraj, okres Jičín, Liberecký kraj, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bartoušově vznikne nová výhybna. Zrychlí spoje na trati z Nymburka do Jičína  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.