Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Meteorologové varují před vydatným deštěm. První srážky spadnou už dnes v noci

Český hydrometeorologický ústav vydal hned dvě varování. Vysoký stupeň nebezpečí platí pro déšť, nízký stupeň pro povodně. První vydatné srážky mohou spadnout už dnes o půlnoci. Na zvýšenou hladinu řek, je třeba dávat pozor od zítřejšího rána.

Varování meteorologů platí především pro Trutnovsko a Vrchlabsko. Silné deště mohou dorazit dnes o půlnoci a pršet může až do středečních 11:00. S tím je spojeno i riziko povodní. Český hydrometeorologický ústav předpokládá, že nejhorší situace by měla být od zítřejších 6:00 do středečních 6:00. Spadnout má až 60 milimetrů srážek za 24 hodin. 

 „Očekáváme, že bude vyhlášen první stupeň povodňové aktivity na některých z řek,“ dodávají meteorologové. Podle aktuální předpovědi mohou dešťové přeháňky slábnout už během noci na středu.  

Varování je v Královéhradeckém kraji vyhlášeno pouze k těmto dvěma regionům. V Libereckém kraji je vyhlášeno pro Jilemnici, Tanvald, Jablonec nad Nisou a Frýdlant. Další vydatné deště mohou dorazit i do Slezska.  

Ohodnoť článek

Foto Natalia_Kollegova | Pixabay

Štítky varování, ČHMU, meteorolog, Vrchlabsko, Trutnovsko, déšť, řeka, povodně, srážky, stupeň, Královéhradecký, kraj, předpověď, Český hydrometeorologický ústav, okres Trutnov, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Jilemnice, Jablonec nad Nisou, Tanvald, Slezsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před vydatným deštěm. První srážky spadnou už dnes v noci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.