Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Trutnovský park Šestidomí je po rekonstrukci. Netradičně ho oficiálně otevře městská policie

Dlouhá léta šlo o tmavé, zarostlé a blátivé místo. Před pár dny se park Šestidomí proměnil k nepoznání. Město ho nechalo kompletně předělat a nyní místním nabízí ideální místo k odpočinku a trávení volného času. Oficiálně se park otevře ve čtvrtek 16. září za přítomnosti městské policie.

Místo bahnitých a vyšlapaných cest, nové štěrkové trasy ideální i pro kočárky. Dále pak nová zeleň, osvětlení, lavičky i trávník. Už jen z fotek je patrné, že Trutnov získal nové a reprezentativní místo.  

„Toto místo je důležitou spojnicí mezi sídlištěm na Šestidomí, Základní školou V Domcích a nákupním centrem. Kromě úpravy zeleně a povrchu jsme sem také nově přidali cvičební prvky pro seniory a herní prvky pro děti. Nechybí ani z hlediska environmentální výchovy oblíbené broukoviště,“ říká trutnovský starosta Ivan Adamec (ODS). 

Nový park vyšel na celkem 2,8 milionu korun. Radnice však nakonec zaplatila jen 500 tisíc. Zbytek pokryla dotace z Národního programu Životní prostředí. 

Oficiálně park otevře městská policie 

Zní to netradičně, ale oficiálně park Šestidomí otevře 16. září městská policie. Ta si pro místní připravila hlavní část programu. „Pro návštěvníky jsme si připravili ukázky sebeobrany, odchyt pomocí psů, ukážeme náš vozový park a pochopitelně také výstroj,“ upřesňuje ředitel trutnovských strážníků Radek Svoboda.  

Celá akce bude mít i preventivní zařízení. Návštěvníci se budou moct zúčastnit přednášek na téma injekčních stříkaček. Děti se tak dozví, co dělat ve chvíli, kdy nějakou najdou. Celý oficiální program strážníků bude trvat od 9:00 do 16:00. 

Ohodnoť článek

Foto Miloš Šálek

Štítky Šestidomí, park, Trutnov, rekonstrukce, revitalizace, příroda, volný, čas, policie, strážník, program, otevření, obecní policie, ODS, Radek Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovský park Šestidomí je po rekonstrukci. Netradičně ho oficiálně otevře městská policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.