Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Voda ke koupání je v kraji stále vhodná. Stopku má jen Stříbrňák a Dolce u Trutnova

I díky počasí letos kvalita vody v Královéhradeckém kraji vydržela relativně dlouho bez problémů. Kvůli špatné kvalitě vody je koupání na vlastní nebezpečí jen na Stříbrném rybníku v Hradci Králové a v Dolcích na Trutnovsku. Mírně zhoršená kvalita je v Jinolicích, stále však není závadná.

„V Oborském rybníku v Jinolicích je třeba počítat se sníženou průhledností vody,“ řekla mluvčí krajských hygieniků Veronika Krejčí. Tento týden hygienici kontrolovali vodu například ve vodní nádrži Rozkoš, kde se voda pravidelně kazí vždy jako první. Letos je zatím v pořádku.  

Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje pravidelně kontroluje například i koupaliště Dachová u Hořic, Pecku, Vrchlabí, koupaliště v Teplicích nad Metují nebo Rychnově nad Kněžnou. Ani v jednom případě nebylo odhaleno nic, co by mělo koupání omezit.  

Řada koupališť v Královéhradeckém kraji tento týden končí koupací sezónu. Krajská hygiena proto končí s pravidelným zveřejňováním kvality vody. Zda je voda ke koupání vhodná se lidé doví na stránkách jednotlivých rekreačních areálů.  

ČTĚTE TAKÉ: Na Flošně končí hlavní koupací sezóna. Letošní prázdniny budou patřit mezi nejslabší v historii

Ke koupání už to letos nebude 

Ačkoliv je kvalita vody na většině místech v pořádku, ke koupání už určitě nebude lákat počasí. Tento víkend mají být teploty kolem 17 stupňů Celsia s oblačnou nebo zataženou oblohou. Ničím výjimečným nebudou dešťové a ojedinělé bouřkové přeháňky.  

Dlouhodobá předpověď slibuje podobné počasí i celý následující týden. Pravděpodobně nejtepleji bude ve středu a čtvrtek, kdy se průměrné teploty dostanou k 17 stupňům celsia. Minimálně v první polovině týdne meteorologové slibují déšť a přeháňky.  

Ohodnoť článek

Foto Šárka Jonášová | Pixabay

Štítky koupání, kvalita, voda, rybník, Dolce, stříbrňák, Královéhradecký, kraj, hygiena, KHS, sezóna, počasí, předpověď, Královéhradecký kraj, Trutnov, Jinolice, Hradec Králové, okres Trutnov, koupaliště, Krajská hygienická stanice, Hořice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ke koupání je v kraji stále vhodná. Stopku má jen Stříbrňák a Dolce u Trutnova  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.