Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Naučná stezka provede Tmavým Dolem. Vytvořit ji pomáhali místní senioři

V Tmavém Dole se dlouhá léta těžilo uhlí. Historii této oblasti připomíná nová naučná stezka, která vznikla ve spolupráci tamního domova pro seniory a Městského muzea Rtyně v Podkrkonoší. Celá trasa už je přístupná veřejnosti. Část z ní vede i areálem místního domova důchodců.

„Návštěvníci naučné stezky se cestou seznámí s historií tohoto místa, kde se od roku 1856 do roku 1972 těžilo uhlí a od poloviny minulého století zde fungoval nápravný pracovní tábor pro osoby odsouzené za protistátní činnost k trestu odnětí svobody na dobu jednoho roku až na doživotí,“ popisuje Antonín Stanislav, ředitel Domova Důchodců Tmavý Důl. Samotný domov důchodců tam funguje od 80. let minulého století.  

„Velice vítám všechny aktivity, které napomáhají ke sbližování klientů našich domovů s širokou veřejností a zpestřují tak jejich každodenní život,“ pochvaluje si Martina Berdychová (Východočeši), náměstkyně hejtmana Královéhradeckého kraje. Zároveň připomněla, že právě v Tmavém Dole pomalu končí práce na novém oddělení pro osm desítek klientů. Ty se do nového začnou stěhovat v září.  

Domov důchodců v Tmavém Dole patří mezi největší na Trutnovsku. V současné době má kapacitu 100 lůžek. Jeho kapacita se po otevření nového oddělení zvýší o 56 lůžek. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky naučná, stezka, Obří Důl, historie, domov, důchodců, senior, tvorba, vzdělání, domov pro seniory, naučná stezka, Rtyně v Podkrkonoší, Antonín Stanislav, Martina Berdychová, Východočeši, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naučná stezka provede Tmavým Dolem. Vytvořit ji pomáhali místní senioři  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.