Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradec Králové si chce vzít půjčku. U banky žádá 400 milionů na některé investice

Město Hradec Králové si chce vzít úvěr 400 milionů korun a utratit jej v letech 2022 až 2024 za nově zařazené investice. Finanční stabilitu města by úvěr neměl ohrozit. Ke konci června mělo město přijaté úvěry ve výši 600 milionů korun. Plánovaný objem příjmů města je letos 2,1 miliardy korun.

Město se podle náměsteka primátora pro investice Jiřího Bláhy (ODS) v poslední době rozhodlo pro další investice, s nimiž se původně nepočítalo. Především jde o opravu střechy na sportovní hale Slavia, přestavbu křižovatky Na Brně a předpokládané zvýšení finanční spoluúčasti na přestavbu křižovatky Mileta. Peníze bude město potřebovat i na rekonstrukci areálu Hvězda a rekonstrukci panelákové Benešovy třídy na Moravském Předměstí.

Aktuální výsledky hospodaření města jsou podle Bláhy příznivé. Objem příjmů se podle něj vrací do období před vypuknutím epidemie koronaviru.

V pololetí skončilo hospodaření města přebytkem 4,4 milionu korun. Příjmy a výdaje města byly v pololetí 1,22 miliardy korun. Daňové příjmy, které jsou hlavní položkou příjmové strany rozpočtu města, v pololetí meziročně stouply o 13 procent na 967 milionů korun a po loňském propadu se přiblížily hodnotě roku 2019.

Výdaje na investice město v pololetí v meziročním porovnání ztrojnásobilo na 199 milionů korun z loňských 64 milionů korun. Platilo především stavbu domu pro odlehčovací službu v Honkově ulici, výstavbu tělocvičné haly Pouchov, rekonstrukci ulice Hlavní a přestavbu prostranství před zimním stadionem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMHK

Štítky ČR, správa, hospodářství, stavby, úvěr, Hradec Králové, investice, rekonstrukce, Jiří Bláha, ODS, pandemie covidu-19, Brno, Moravské Předměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové si chce vzít půjčku. U banky žádá 400 milionů na některé investice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.