Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Hořicích řádí vandalové. Nejdřív zdemolovali cyklostezku, teď sochu na Gothardu

Hořice se potýkají s řáděním vandalů. Na začátku srpna zdemolovali cyklostezku u Lomu sv. Josefa. Teď byla zničena socha Útěk do Egypta od významného hořického sochaře Josefa Rychtery. Oprava dvou poničených obličejů vyjde na zhruba 10 tisíc korun.

„Ubohý a trestuhodný čin na vyhlášené kulturní památce se udál zhruba na přelomu července a srpna. Restaurátoři nyní pracují na očistění,“ potvrdil za radnici v Hořicích Pavel Bičiště. Socha stojí na jižní straně takzvaného Gothardu u cesty vedoucí do Svatogothardské Lhotky. Pochází z roku 1832. 

Podle radnice vyjde restaurování sochy na zhruba 10 tisíc korun. Radnice proto podala trestné oznámení na neznámého pachatele. Zároveň prosí veřejnost, aby pomohla s případným dopadením vandala nebo vandalů. Nejde totiž o první podobný případ.  

Už na začátku srpna radnice v Hořicích informovala o skupině vandalů, která doslova zdemolovala cyklostezku u Lomu sv. Josefa. Ta vypadala, jako by se po ní projel bagr. Byly závažně poničeny dopravní značky, odpadkové koše, několik stromů a dřevěná lavička. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Hořice

Štítky vandal, Hořice, socha, cyklostezka, pátrání, Útěk do Egypta, Gothard, obličej, lavička, značka, koš, zničeno, oprava, Gothard (vrch, Hořice), Egypt, radnice, Lhotky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hořicích řádí vandalové. Nejdřív zdemolovali cyklostezku, teď sochu na Gothardu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.