Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Dvoře Králové se začíná natáčet seriál. Lidé na filmaře narazí v Safari Parku

Návštěvníci Zoologické zahrady ve Dvoře Králové nad Labem mohou tento týden narazit na drobná omezení. V areálu se začíná natáčet nový seriál. Ten bude vznikat v samotném safari a v jednotlivých areálech. Ty mohou být dočasně uzavřeny.

Filmaři mají být v areálu Safari Parku od 16. do 20. srpna 2021. V těchto dnech mohou být dočasně uzavřené některé expozice a části areálu. „Vždy půjde o dočasné uzávěry malých částí areálu, které bude možné pohodlně obejít a v průběhu dne se znovu vrátit,“ řekl mluvčí zoologické zahrady Michal Šťastný

Například dnes bude omezení v okolí výběhu antilop, prostor expozic hadů ve Vodním světě, část ptačí voliéry nebo vyhlídka u žiraf. Žádné z omezení nebude trvat déle než hodinu. Zítra se bude natáčet přímo v safari a na křižovatce mezi vodním a ptačím světem.  

Podle informací zoologické zahrady filmaři stále hledají komparzisty. Především pak ženy do 70 let. „V případě zájmu o natáčení či podrobnosti se hlaste na e-mail castinghradec@seznam.cz,“ dodává Šťastný. Do e-mailu je třeba přiložit fotografii a telefonní číslo.  

Africký týden prodloužen do středy  

O víkendu se v zoologické zahradě konal takzvaný Africký víkend. „Během obou dnů dorazilo přes devět tisíc lidí. Nejde ale o nejsilnější víkend sezony. Návštěvnost nesporně ovlivnilo mimořádně horké počasí, které část lidí přivedlo spíše na plovárny," řekl mluvčí safari parku Michal Šťastný. 

Během soboty dorazilo 4,9 tisíce návštěvníků. To odpovídá dlouhodobému průměru tohoto období. Zcela plné byly všechny termíny večerních vyjížděk na Africké safari Josefa Vágnera a vyčerpány byly i ubytovací kapacity Hotelu Safari Lodge a Safari kempu. 

Zatím nejúspěšnějším dnem letošní sezony byl 5. červenec, kdy do zahrady dorazilo 8 343 návštěvníků.  

Program Afrického víkendu zahrada prodloužila až do 18. srpna. Jde o tradiční akci, která nabízí přehlídku africké kultury. Pro návštěvníky jsou připravené workshopy, ukázky tance a hudby, degustace a letos poprvé také autorské čtení z nové knihy pohádek Želva vypravuje sepsaných v Africe Josefem Vágnerem. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ingo Kramarek | Pixabay

Štítky natáčení, seriál, komparz, Dvůr Králové, zoo, Safari Park, zoologická, zahrada, omezení, safari, pavilon, Africký víkend, Dvůr Králové nad Labem, zoologická zahrada, ZOO Dvůr Králové, Michal Šťastný, filmař, Josef Vágner, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové se začíná natáčet seriál. Lidé na filmaře narazí v Safari Parku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.