Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

O víkendu se zadaří. Dočkat se můžeme tropického počasí

Celý tento pracovní týden přinesl v Královéhradeckém kraji relativně slušné počasí. S většinou polojasnou oblohou bylo na teploměrech nejčastěji kolem 27 stupňů Celsia. A vydařený bude i víkend. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu můžeme naměřit až tropickou třicítku.

O něco vydařenější bude první polovina víkendu. Po ránu se sice na některých místech mohou objevit přeháňky, odpoledne už ale bude převážně polojasno nebo oblačno. Nejvyšší denní teploty mají dosahovat 27 až 30 stupňů Celsia. Vítr mírný západní 2 až 6 m/s bude večer slábnout. 

V noci na neděli bude převážně polojasno, místy oblačno. Nejnižší teploty neklesnou pod 12 až 16 stupňů Celsia. Druhá polovina víkendu by pak měla nabídnout hodně podobné počasí. Stejně jako v sobotu bude převážně polojasno nebo oblačno. Maximální teploty se přes den dostanou mezi 25 až 29 stupňů.  

Závody na motorkách, letní kino i festivaly. Kam v Hradeckém kraji vyrazit?

Před námi víkend a pro většinu lidí i dva dny volna. Sobotu a neděli lidé mohou strávit s rodinou i kamarády. V Královéhradeckém kraji je akcí víc než dost. Hradecká Drbna přináší seznam těch nejzajímavějších.

Tím však dobré zprávy končí. Podle dlouhodobé předpovědi nás v příštím týdnu čeká opět zhoršení. Teploty klesnou v průměru na 23 stupňů Celsia. Ničím výjimečným nebudou bouřky, déšť a dešťové přeháňky. Výrazné zlepšení zatím meteorologové neslibují. 

Ohodnoť článek

Foto Steve Buissinne | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, předpověď, víkend, tropy, teploty, obloha, přeháňky, meteorolog, ČHMU, léto, srpen, sobota, neděle, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se zadaří. Dočkat se můžeme tropického počasí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.