Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na festivalu v Josefově hořel stánek s občerstvením. Zraněného muže transportoval vrtulník

V Josefově na Náchodsku se v současné době koná festival Josefstadt. Má jít o náhradu za tradiční Brutal Assault. Pořádání se však neobešlo bez komplikací. Dnes museli v areálu pevnosti zasahovat hasiči u požáru stánku s občerstvením. Jednoho poraněného bylo třeba transportovat vrtulníkem do nemocnice.

„Při požáru došlo k popálení jedné osoby. Ta byla v péči zdravotní služby působící na festivalu a dále si ji převzala posádka zdravotnické záchranné služby,“ potvrdila mluvčí hasičů Martina Götzová. Nakonec bylo rozhodnuto, že se pro zraněného vydá vrtulník. Ten přistál na místním letišti. Při jeho navádění asistovala jednotka hasičů.  

Příčinu požáru policie i hasiči vyšetřují. Vyčíslená škoda byla stanovena na 100 tisíc korun. Podle vyšetřovatele se podařilo uchránit majetek v hodnotě zhruba 600 tisíc korun.  

Ve čtvrtek odpoledne začal v josefovské pevnosti festival Josefstadt. Během tří dnů je na programu zhruba 40 kapel. Akce má trvat do soboty 14. srpna. Podle organizátorů by mohlo na festival dorazit kolem čtyř tisíc fanoušků.  

V Hradci Králové dnes začíná Rock for People  

V areálu letiště v Hradci Králové dnes začíná odlehčená verze tradičního festivalu Rock for People. Na dvoudenní akci vystoupí například švédští rockeři Mando Diao, nizozemští De Staat nebo severoirský písničkář JC Stewart. 

Na průběh konání akce budou dohlížet hradečtí policisté. V plánu jsou posílené hlídky. „To znamená, že zvýší dohled jak v místě konání akce, tak i v jejím blízkém okolí. Dohled budeme provádět zejména při příjezdu a odjezdu účastníků festivalu. Na akci se budou podílet policisté z řad dopravní, pořádkové i kriminální policie,“ potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová.  

Policie dodala, že festival Rock for People každoročně probíhá bez větších komplikací. Jde tak převážně o preventivní akci. „Samozřejmě vždy přijmeme pár oznámení o krádeži a za volantem přistihneme několik řidičů pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek,“ dodala policejní mluvčí. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Josefov, pevnost, stánek, požár, zranění, popálenina, vrtulník, pacient, transport, hasiči, Josefstadt, Brutal Assault, festival, policie, okres Náchod, Rock for People, Hradec Králové, JC Stewart

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festivalu v Josefově hořel stánek s občerstvením. Zraněného muže transportoval vrtulník  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.