Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Náchodsku řádil zloděj. Vykradl několik stanů a rekreační chatku

Každoročně jsou letní prázdniny velkou příležitostí pro zloděje a kapsáře. Policie na Náchodsku nyní vyšetřuje krádeže ve třech stanech a jedné rekreační chatce. Kromě osobních věcí zmizela i hotovost. Celkem se škoda vyšplhala na 17 tisíc korun.

„Policisté nyní vyhodnocují veškeré poznatky a případem se intenzivně zabývají. Zároveň zahájili úkony trestního řízení na neznámého pachatele, kterému za přečin krádeže a porušování domovní svobody v případě dopadení a prokázání viny hrozí až osm let,“ potvrdila mluvčí policie Lucie Konečná.   

Zabránit krádeži je velice obtížné

Sama policie přiznává, že ubránit se zlodějům a kapsářům je velice složité. Zručný lapka dokáže vykrást kapsy, batohy i kabelky. Navíc mu k tomu stačí doslova jen pár vteřin. „Dodržování všech preventivních rad a pravidel možná neodradí pachatele majetkové trestné činnosti od spáchání krádeže, ale určitě minimalizuje škody, které Vám tím způsobí,“ upozorňuje policie.

Jedno z hlavních pravidel mluví o hotovosti a cenných věcech na společenských, kulturních a sportovních akcích. Čím méně jich máme, tím lépe pro nás. To samé platí i o zbytečně velkém množství peněz v hotovosti.

Během nocování ve stanu bychom měli mít všechny cenné věci přímo u sebe. Ideálně zapnuté ve spacáku. „Ani zavřený úložný prostor vozu, do kterého není vidět, však není zárukou bezpečnosti,“ řekla Konečná.

Nadále je třeba myslet i na to, že auto není trezor. Pokud je to nezbytné, je třeba věc do vozu uložit tak, aby nebyla na první pohled vidět. Například do zavazadlového prostoru, k rezervě nebo do přihrádky. Ani to však nezaručí, že ji případný zloděj nenajde.

„Abyste si ze svých cest odvezli jen krásné a příjemné zážitky, myslete stále na to, že prevence je základem všeho,“ dodává policie.

Ohodnoť článek

Foto Ben Frieden | Pixabay

Štítky stan, kemp, dovolená, krádež, zloděj, policie, Náchodsko, chata, cennosti, peníze, okres Náchod, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Náchodsku řádil zloděj. Vykradl několik stanů a rekreační chatku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.