Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Studenti gymnázia ve Vrchlabí budou moct maturovat z americké maturity. Šance na studium v zahraničí, tvrdí škola

Krkonošské gymnázium ve Vrchlabí jako první veřejná škola v České republice nabídne svým žákům studovat program American Academy Online. Studenti se zájmem o cizí jazyk budou moct skládat zkoušku i z americké maturity.

American Academy je soukromá mezinárodní škola pro studenty od 6 do 19 let.Absolvent American Academy získá high school diploma, ekvivalent české maturity, se kterým je možné se ucházet o studium na zahraničních univerzitách.

„Získání americké maturity otevře gymnazistům dveře na vysoké školy po celém světě a poskytne jim výhodu v profesním uplatněním. Nejen že budou lépe komunikovat v angličtině, ale získají nové zkušenosti, dostanou příležitost soustředit se na svoje silné stránky a zvýší si sebevědomí tím, co dokázali. Je to velká motivace k tomu, aby se nebáli vyrazit do světa,“ řekl náměstek Arnošt Štěpánek (Piráti). 

Takzvaného American Academy programu se mohou zájemci účastnit on-line. Během třech hodin týdně je budou učit američtí učitelé. Škola vidí velkou výhodu v tom, že program není časově omezený. Studenti se mu mohou věnovat například ve svém volném čase nebo během víkendů.  

„Veškerá výuka bude probíhat v angličtině mimo běžný rozvrh a povede ji tým učitelů z různých koutů světa. Po dokončení programu žáci získají American High School Diploma, který jim usnadní cestu k dalšímu studiu v zahraničí nebo k získání zajímavé pracovní pozice,“ sdělil ředitel gymnázia Martin Vlášek

Studenty během studia čeká i několik velkých projektů. Jde o takzvané „theme weeks“. Učitelé, koordinátoři a studenti zapojeni v tomto projektu budou třikrát ročně pracovat na celotýdenním projektu. Jde především o on-line konference, marketingové kampaně a další. Vše pochopitelně v cizím jazyce. 

Ohodnoť článek

Foto Krkonošské gymnázium a SOŠ Vrchlabí | Zdroj s využitím tiskové zprávy

Štítky Vrchlabí, gymnázium, vzdělání, americká, maturita, on-line, American Academy, program, zahraničí, uplatnění, ČR, dovednosti, cizí, jazyk, studium, Česko, projekt, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti gymnázia ve Vrchlabí budou moct maturovat z americké maturity. Šance na studium v zahraničí, tvrdí škola  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.