Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Hradci Králové startuje hokejová příprava. Fanoušci budou u vstupu na stadion kontrolováni

Minulý týden hradecký Mountfield odstartoval letošní přípravnou sérii. Zápas s Kolínem na ledě soupeře prohrál. Tým si bude chtít napravit reputaci na domácí půdě před hradeckými fanoušky. Druhý případný zápas se hraje dnes v 17:00. Během utkání bude třeba dodržet přísná protiepidemická opatření, vzkazuje hokejový klub.

Minimálně jedna ze čtyř podmínek 

Fanoušci, kteří chtějí přijít podpořit svůj domácí tým, musí splnit alespoň jednu ze čtyř podmínek. Jde o prokázání bezinfekčnosti. Sepsání takzvaného čestného prohlášení už není právoplatným důkazem bezinfekčnosti a nelze ho v tomto případě využít. 

Všechny osoby starší šesti let musí mít potvrzení o negativním PCR testem, který byl proveden nejdéle před týdnem. Další možností je 72 hodin starý antigenní test nebo kompletně dokončené očkování. To je uznatelné ve chvíli, kdy byla druhá dávka aplikovaná alespoň před 14 dny. Poslední možnost je prodělání onemocnění COVID-19 v posledních 180 dnech. To je třeba mít laboratorně potvrzené. Klub upozorňuje, že potvrzení je třeba mít vytisknuté, nebo připravené v mobilním telefonu. 

Kvůli kontrole bezinfekčnosti budou fanoušci procházet vstupem dvakrát. Na prvním stanovišti předloží potřebné doklady, na druhém přijde na řadu kontrola zakoupené vstupenky. 

„Sektor na stání bude uzavřen! Každý fanoušek musí zaujmout místo, na které má platnou vstupenku či sezónní permanentku,“ upozorňuje klub na svém webu. Všichni návštěvníci mají navíc povinnost mít během celého utkání nasazený respirátor.

Kdo dřív přijde, ten dřív fandí 

Podle aktuálně platných podmínek ministerstva zdravotnictví může jednotlivé arény navštívit plná kapacita míst na sezení. A to za předem daných pravidel. První tři tisíce návštěvníků může předložit jeden z výše zmíněných dokladů bezinfekčnosti. 

Po naplnění této kapacity, mohou být vpuštěni pouze lidé, kteří mají kompletně dokončené očkování proti onemocni COVID-19. Uznat lze i prodělaná nemoc v posledních 180 dnech. Na stadionu v Hradci Králové jde o 920 míst. 

První přípravný zápas hrál Hradec Králové ve čtvrtek 5. srpna v Kolíně. Nakonec podlehl 2:1. Tipsport extraliga 2021/22 začíná pro Mountfield v Liberci 10. září. 

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky Hradec Králové, hokej, pravidla, COVID-19, fanoušek, příprava, extraliga, stadion, návštěva, kontrola, očkování, test, PCR, antigen, Mountfield Hradec Králové, TJ SC Kolín, Extraliga ledního hokeje, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové startuje hokejová příprava. Fanoušci budou u vstupu na stadion kontrolováni  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.