Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Motorkář na drogách chtěl dostat nelegální léky do České republiky. Chytla ho hlídka celníků

Že Celní správa ČR nestaví motorkáře? Omyl. Jednoho si vytipovala na Trutnovsku a udeřila do černého. Třiačtyřicetiletý muž s pokoušel z Polska dovést nelegální léčiva. Sám byl pod vlivem drog a řídil i přes vyslovený zákaz.

„Hlídka ho vyzvala k předložení dokladu totožnosti, on však vypověděl, že jej nemá,“ řekla mluvčí celníků Jitka Fajstavrová. Netrvalo dlouho a operační středisko zjistilo, že je o známou firmu z Pardubického kraje.  

Při prohlídce jeho motorky celníci objevili 475 tablet léků s obsahem pseudoefedrinu, který bývá používán k dalšímu zpracování a výrobě metamfetaminu. Šlo především o Cirrus, Infex Zatoki, Ibuprom, Apselan, Acatar, Claritine Active a Sudafed. Ty měl nakoupit v několika lékárnách v Polsku. 

„Při prohlídce, zda nedrží zbraň, našli občanský průkaz. Ten potvrdil pravou identitu řidiče,“ řekla mluvčí. Celníci následně zjistili, že mu byl v minulosti vysloven zákaz řízení. Test na drogy navíc potvrdil, že byl pod vlivem omamných látek.  

Nyní je obviněn z držení psychotropních látek, maření úředního rozhodnutí a také jízdu pod vlivem drog. Za jeho chování může skončit až na pět let ve vězení.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky drogy, léky, kontrola, motorka, motorkář, Polsko, Trutnovsko, hranice, celník, Celní správa, ČR, Česko, Celní správa České republiky, okres Trutnov, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář na drogách chtěl dostat nelegální léky do České republiky. Chytla ho hlídka celníků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.