Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Meteorologové zpřísňují varování před bouřkami. V Hradeckém kraji hrozí i povodně

V pátek odpoledne vydal Český hydrometeorologický ústav varování před silnými bouřkami na většině Královéhradeckého kraje. Následně svou předpověď upravil a výstrahu zpřísnil. V současné době hrozí velmi silné bouřky v celém kraji. Zároveň je vyhlášen první stupeň nebezpečí před povodněmi.

První velmi silné bouřky mohou do Královéhradeckého kraje dorazit už v 19:00. Výstraha před nimi platí až do 01:00 následujícího dne. Na většině území budou bouřky doprovázet přívalové deště s úhrnem kolem 50 milimetrů. Ničím výjimečným nebudou ani nárazy větru o rychlosti 90 kilometrů v hodině.  

Varování před velmi silnými bouřkami platí pro celý Liberecký, Středočeský a část Pardubického kraje. Meteorologové zároveň předpokládají, že přívalové deště rozvodní některé toky. Varování před povodněmi v Královéhradeckém kraji platí do zítřejších 11:00. 

Ohodnoť článek

Foto PublicDomainPictures | Pixabay

Štítky ČHMU, bouřka, ČR, metrologové, předpověď výstraha, počasí, Královéhradecký kraj, povodeň, Český hydrometeorologický ústav, Liberecký kraj, Středočeský kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové zpřísňují varování před bouřkami. V Hradeckém kraji hrozí i povodně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.