Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jičínská nemocnice bude mít nový pavilon. Stavět se začne ještě letos

Oblastní nemocnice Jičín bude mít nový pavilon. Ten vyroste na místě stávající budovy A, která půjde k zemi. V minulém týdnu Královéhradecký kraj podepsal smlouvu na stavební práce. Ty mají začít letos na přelomu léta a podzimu.

Nový pavilon vznikne na místě stávající budovy A. Ta v současné době stojí na pravé straně po vjezdu do nemocničního areálu. Postupně zde vyroste budova, do které se přestěhují laboratoře a magnetická rezonance. Počítá se s vybudování skladů, strojovny a šaten pro personál.

V prvním patře bude transfúzní stanice, hematologie, odběrový úsek a interní ambulance. O patro výš klinické laboratoře a následně také hemodialýza. Čtvrté a páté patro bude patřit stacionáři onkologie a provozním technologiím. 

Stavba nového pavilonu by měla vyjít krajskou kasu na 318 milionů korun. „Stavební práce na novém pavilonu jičínské nemocnice chceme zahájit na přelomu srpna a září s termínem dokončení v dubnu roku 2023,“ potvrdil náměstek Pavel Bulíček (Piráti). Hejtmanství má připravenou projektovou dokumentaci, vydané stavební povolení a podepsanou smlouvu se společností Geosan Group. 

Modernizace čekají i na další krajské nemocnice

V současné době probíhají i přípravy na modernizaci v nemocnicích v Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a ve Dvoře Králové nad Labem. 

Stejně tak jako v Jičíně, nový pavilon vznikne také v rychnovské nemocnici. Jeho součástí bude i urgentní příjem. Ve vyšších patrech se mají nacházet operační sály nebo ambulance. V rámci modernizace dojde i na rekonstrukci současného pavilonu dětského oddělení, interny, gynekologie a porodnice. Obě budovy mají být vzájemně propojeny. Tím vznikne jeden společný pavilon.

Nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem dostane nové operační sály. Stavba má pravomocné stavební povolení. Samotná stavba by mohla začít ještě letos na podzim. Hotovo by mělo být do 12 měsíců od předání staveniště.  

Nejvíc peněz v loňském roce spolkla nemocnice v Náchodě, respektive její dva nové pavilony. Šlo o největší investiční akci historie. Za dvě nové budovy zaplatil kraj v první etapě bezmála 1,5 miliardy korun. Dalších 400 milionů korun bylo třeba investovat do vybavení.

Nemocnice v Náchodě je největším zdravotnickým zařízením, které Královéhradecký kraj spravuje. Největší nemocnicí v regionu zůstává ta v Hradci Králové.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky pavilon, A, nemocnice, Jičín, rekonstrukce, demolice, modernizace, laboratoře, rezonance, stavba, zdravotnictví, Královéhradecký, kraj, Rychnov, Náchod, Dvůr, Královéhradecký kraj, Oblastní nemocnice Jičín, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, Dvůr Králo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičínská nemocnice bude mít nový pavilon. Stavět se začne ještě letos  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.