Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řidič dodávky usnul za volantem. Probudil se ve vážném stavu v nemocnici

Unavený řidič může být leckdy stejně nebezpečný jako řidič pod vlivem alkoholu. Stačí doslova pár vteřin a stane se tragédie. Pravděpodobně mikrospánek mohl za nehodu třicetiletého řidiče. Ten usnul za volantem své bílé dodávky mezi obcemi Čistá v Krkonoších a Prostřední Lánov. Při nehodě byl těžce zraněn.

„V přehledném úseku vjel do protisměru a mimo silnici. Tam narazil do svodidel a následně do břehu. Nakonec se převrátil na bok,“ vysvětluje průběh nehody mluvčí policie Iva Kormošová. Muže bylo třeba letecky transportovat do nemocnice.

Kvůli zraněním, které si řidič při dopravní nehodě způsobil, nebylo možné provést dechovou zkoušku. To zda před jízdou nepil, bude zjištěno z jeho krve. Škoda odhadnutá na dodávce je zhruba 100 tisíc korun. Nehodu stále vyšetřují trutnovští policisté. 

Únava má na svědomí 20% dopravních nehod 

Podle odborníků unavený řidič reaguje stejně, jako by měl zhruba jedno promile alkoholu. Mikrospánek navíc řidiče nepřekvapí jen tak. Prvním signálem může být únava, zívání nebo bolest hlavy. Při patnáctivteřinovém spánku v rychlosti 130Km/h ujede vozidlo přes půl kilometru.

„Když plánujeme dlouhou trasu, nesmíme zapomenout na časté zastávky, které je třeba dodržovat. Nesnažit se dlouhé úseky projíždět unavený jen proto, abych byl doma o 15 minut dřív,“ říká koordinátor Besipu Zdeněk Patík.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, dodávka, mikrospánek, únava, Krkonoše, policie, zranění, nemocnice, vrtulník, havárie, Prostřední Lánov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič dodávky usnul za volantem. Probudil se ve vážném stavu v nemocnici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.