Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V kostele v Neratově začal fungovat dárcovský terminál. Lidé mohou přispět pomocí karty

Česká spořitelna tento týden spustila v poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Neratově na Rychnovsku první samoobslužný platební terminál pro veřejný a neziskový sektor v České republice. Takzvaný donátorský totem funguje jako přenosný platební terminál pro bezhotovostní transakce. Osada Neratov je známá obnoveným barokním poutním kostelem s charakteristickou prosklenou střechou. V posledních letech se stal oblíbeným cílem turistů z celé republiky.

"Mám radost, že totem jako první můžeme poskytnout našemu dlouholetému klientovi, kterým je Sdružení Neratov. Jeho návštěvníci budou moci darovat peníze bezkontaktní formou během srpna a září," uvedl Otto Mach z České spořitelny.

Sdružení Neratov pomáhá zdravotně postiženým včetně lidí s lehkým a středně těžkým mentálním postižením. Sdružení se od počátku 90. let snaží stejnojmennou vysídlenou osadu oživit.

"Jsme první velkou bankou na trhu, která dokáže klientům z veřejného a neziskového sektoru připravit na míru samoobslužný terminál s možnostmi individuálního nastavení," uvedl bankovní poradce pro veřejný sektor v České spořitelně Petr Chlupáč.

Platební bezkontaktní terminál lze snadno ovládat prostřednictvím dotykového displeje. Kdokoli bude chtít věnovat příspěvek například charitativní organizaci, vybere si z několika přednastavených částek, případně zadá částku podle svého uvážení. Na podobném principu může zařízení fungovat i v nemocnicích, na úřadech nebo kdekoliv, kde je v dosahu mobilní signál nebo je možné zařízení připojit k internetu. Pro potřeby konkrétní neziskové organizace lze i částky nastavit individuálně na míru, uvedli zástupci spořitelny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hkregion.cz

Štítky ČR, církve, banky, Česká spořitelna, Neratov, Nanebevzetí Panny Marie, Česko, okres Rychnov nad Kněžnou, Petr Chlupáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kostele v Neratově začal fungovat dárcovský terminál. Lidé mohou přispět pomocí karty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.