Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Školy v Hradeckém kraji dostanou takzvané mobilní učebny

Ještě před koncem prázdnin dostanou čtyři desítky škol v Královéhradeckém kraji takzvané mobilní učebny. Speciální boxy budou vybaveny 800 notebooky a pery pro psaní na dotykovém displeji. Svou mobilní učebnu bude mít 20 krajských, 19 základních a jedna soukromá škola.

„V podstatě se jedná o mobilní uzamykatelný box, který obsahuje několik zásuvných boxů pro notebooky. V těle boxu je rozvedeno napájení, takže notebooky není nutné při hodině dobíjet,“ vysvětluje náměstek Arnošt Štěpánek (Piráti). 

V praxi to bude fungovat tak, že tento box přiveze učitel do své třídy. Studentům rozdá notebooky a na všem spustí potřebný výukový program. Uvnitř boxu jsou všechny počítače připojené k nabíječce. Během vyučování tak nebude třeba zařízení dobíjet. 

„Velkou výhodou je právě mobilita, kdy není vyžadováno žádné speciální vybavení třídy. Žáci si snáze uvědomí, že jednotlivé poznatky jsou propojené a vzájemně se doplňují,“ dodává náměstek Štěpánek.

Královéhradecký kraj nakoupil celkem 40 mobilních jednotek, každou za 400 tisíc korun. Veškeré náklady na pořízení boxů dosahují částky 16 milionů korun. Jelikož základní školy nespadají pod kraj, ale jednotlivá města, podepíše s nimi hejtmanství smlouvu o výpůjčce. Po ukončení projektu v roce 2023 školám mobilní učebny daruje. 

Ohodnoť článek

Foto Edgar Oliver | Pixabay

Štítky mobilní, učebna, box, notebook, vzdělání, základní, střední, škola, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy v Hradeckém kraji dostanou takzvané mobilní učebny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.