Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nemocnice v Jičíně má nový vjezd a lékárnu. Ta doposud nemocnici chyběla

Modernizace hlavního vjezd do areálu krajské Oblastní nemocnice Jičín, včetně výstavby nové vrátnice, lékárny a vybavení, vyšla na 48 milionů korun. Lékárna v zařízení chyběla a pacienti museli do lékárny vzdálené více než půl kilometru. Příprava začala na podzim 2019 demolicí staré vrátnice. Dnes byl zmodernizovaný vjezd slavnostně otevřen.

"Jedním z hlavních přínosů je nejen nová lékárna, ale i rozšíření hlavního vjezdu, které umožní lepší průjezdnost osobních vozů i sanitek a zajišťuje i pohodlný průchod pacientů," uvedl náměstek hejtmana pro investice Pavel Bulíček (Piráti).

Kraj zároveň nechal rozšířit zadní vjezd, který slouží pro vozidla záchranné služby. "Ten nyní umožňuje také bezpečný a rychlý příjezd požárních vozidel do areálu. Realizace investiční akce trvala 18 měsíců," uvedl Bulíček.

Vrátnice zajišťuje čtyřiadvacetihodinový směnný provoz, který eviduje pohyb vozidel do a z areálu nemocnice a zároveň poskytuje informace návštěvníkům. Vrátnice slouží také jako centrála pro elektrickou požární signalizaci, elektronickou zabezpečovací signalizaci, kamerový systém a pro spojování telefonních hovorů.

Nejpodstatnější změnou pro veřejnost je nová lékárna, která bude otevřena ve všední dny od 08:00 do 16:00. Lékárna má dvě výdejní místa, jedno pro nemocnici a druhé pro veřejnost, které je přístupné bezbariérově z areálu nemocnice a z Bolzanovy ulice.

"Zlepší se distribuce léků pro jednotlivá nemocniční oddělení i komfort pro pacienty, kteří to dosud měli k nejbližší lékárně zhruba 600 metrů," uvedl radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink (HDK).

Areál jičínské nemocnice stojí na bývalém vojenském cvičišti, kde mezi roky 1922 a 1930 vznikly první nemocniční budovy. V této době byla postavena i stará vrátnice. Ta již provozu nemocnice nevyhovovala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky ČR, stavby, správa, nemocnice, Jičín, lékárna, vjezd, stavba, foto, zdravotnictví, holding, Královéhradecký, kraj, pacient, Oblastní nemocnice Jičín, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, Zdeněk Fink, Hudební divadlo Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Jičíně má nový vjezd a lékárnu. Ta doposud nemocnici chyběla  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.