Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Radnice ve Dvoře Králové spustila anketu. Lidé ovlivní budoucí podobu a využití místního koupaliště

Dlouhá léta radnice ve Dvoře Králové nad Labem řeší, co s areálem Tyršova koupaliště. Už na přelomu roku 2019 a 2020 radnice rozhodla o rekonstrukci. Podoba nového koupaliště je však stále neznámá. Ovlivnit ji mohou místní obyvatelé. Radnice připravila dotazník.

„Zajímá nás, jak koupaliště využíváte, co vám na něm vyhovuje a co by naopak zasloužilo vylepšit,“ řekl za radnici ve Dvoře Králové Jan Skalický. Město se lidí v anketě ptá například na to, zda by měl být v blízkosti areálu kemp. Celkem 29 otázek řeší i dopravu k areálu, přírodu, aktuální stav nebo konání kulturních akcí v areálu. Současný dotazník navazuje na loňskou anketu Tyršova plaveckého klubu.  

On-line dotazník bude k dispozici do konce srpna na TOMTO ODKAZU. V tištěné verzi ho lze vyzvednout na recepci městského úřadu, v Městském informačním centru nebo přímo na Tyršově koupališti poblíž stanoviště plavčíků.  

Město zároveň připravilo i osobní setkání zástupců města a Tyršova plaveckého klubu s veřejností. Slibuje si diskuzi o možnostech a podobě nového koupaliště. Sraz se uskuteční o víkendu 13. až 15. srpna přímo na koupališti. Diskutovat se bude i ve středu 18. srpna v centru města na náměstí T. G. Masaryka.  

Rekonstrukce koupaliště je nevyhnutelná 

Před rokem a půl bylo na zastupitelstvu města rozhodnuto o rekonstrukci koupaliště. Bazén by měl dostat novou nerezovou vanu a technologii na úpravu vody. Ve hře jsou i nové atrakce a lanový most. Součástí by měla být i dětská část s atrakcemi. Po nutných opravách by se mělo koupaliště stát kompletně bezbariérovým.  

„V tuto chvíli tak stojíme před zadáním prováděcí dokumentace nutné pro výběr zhotovitele a poté bude možné zpracovat položkový rozpočet stavebních prací a upřesnit tak předpokládané náklady,“ říká místostarosta Jan Helbich (ANO). 

Ve hře bylo prodloužení původních 33 metrů dlouhého bazénu na 55 metrů. „V tom případě by bylo nezbytné vybourat původní konstrukci, která je pod stávajícím betonovým bazénem, a to by stavbu neúměrně technicky z hlediska zakládání komplikovalo a prodražilo,“ dodal starosta.  

Uvažovalo se i o vybudování tobogánu. To by se však musel vyřešit dojezdový bazén, který by rekonstrukci opět prodražil.  

Ohodnoť článek

Foto hkregion.cz

Štítky koupaliště, Dvůr Králové, Tyršovo, anketa, dotazník, on-line, veřejnost, místní, občané, rekonstrukce, areál, využití, průzkum, Dvůr Králové nad Labem, radnice, Jan Skalický, bazén, Tomáš Garrigue Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice ve Dvoře Králové spustila anketu. Lidé ovlivní budoucí podobu a využití místního koupaliště  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.