Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecká rodačka Kateřina Siniaková bude hrát s Krejčíkovou o medaili

Tenistky můžou na olympijských hrách v Tokiu získat dva cenné kovy. Do semifinále dnes nejdříve prošla Markéta Vondroušová a poté uspěly i deblistky Barbora Krejčíková s rodačkou z Hradce Králové Kateřinou Siniakovou.

Krejčíková a Siniaková přišly o první set poté, co druhá jmenovaná neudržela servis ve čtvrté hře. "Australanky nastoupily famózně, zezačátku nás úplně přejely," řekla Krejčíková. Češky se dlouho nemohly prosadit při podání Australanek a povedlo se jim to v nejlepší možný moment. První brejkbol utkání vybojovaly za stavu 5:4 ve druhém setu při podání Bartyové a po prohozu Krejčíkové sadu uzavřely. "Brejkly jsme nejtěžší hráčku, kterou jsme mohly brejknout. To nám hodně pomohlo a je to hodně srazilo," řekla Krejčíková.

V super tie-breaku si Češky vypracovaly náskok 8:4. Soupeřky snížily na 7:8, ale o dva míče později po nepřesném úderu Sandersové se už Krejčíková a Siniaková radostně objaly. "Mám obrovskou radost," řekla Krejčíková.

Radost českého dua byla větší i díky náročnému programu a podmínkám v Tokiu. "Před zápasem je těžký se rozpohybovat. To teplo, program..., je to hrozně vyčerpávající. Jsem ráda, že i když se nám nepovedl první set, tak jsme hrály, bojovaly a dotáhly to," řekla Krejčíková.

Na Letních olympijských hrách bude hradecký kraj reprezentovat šest rodáků

Nominaci na olympijské hry v Tokiu si vybojovalo 117 českých sportovců. Královéhradecký kraj bude na letních hrát reprezentovat šest sportovců z Hradce Králové, Trutnova, Rychnova nad Kněžnou a Náchoda. Jejich přehled vám nabízí Hradecká Drbna.

Vondroušová postoupila poté, co ve čtvrtfinále vyhrála nad Paulou Badosaovou první set 6:3, načež vyčerpaná Španělka zápas vzdala. První nasazený pár Krejčíková, Siniaková otočil utkání s Australankami a světovou jedničku ve dvouhře Ashleigh Bartyovou se Storm Sandersovou porazil 3:6, 6:4 a 10:7 v super tie-breaku.

Dvaadvacetiletá Vondroušová, která vyřadila ve třetím kole druhou nasazenou domácí hvězdu Naomi Ósakaovou, se v boji o finále utká pravděpodobně ve čtvrtek s turnajovou čtyřkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny. Krejčíkovou se Siniakovou čeká ruská dvojice Jelena Vesninová, Veronika Kuděrmětovová, s nimiž prohrály ze čtyř nevyužitých mečbolů letos ve čtvrtfinále Wimbledonu.

"Je to super, moc mi to nedochází. Chci každý zápas bojovat o medaili, a ať už to dopadne jakkoliv, tak pro mě je to super úspěch," radovala se Vondroušová, 42. hráčka světa

V případě zisku medaile by Vondroušová navázala na Petru Kvitovou, která před pěti lety v Riu de Janeiro získala ve dvouhře bronz. Krejčíková a Siniaková zase na Lucii Šafářovou a Barboru Strýcovou, které v Brazílii skončily rovněž třetí.

Čtvrtfinálový program se hrál v Tokiu po předešlém zataženém dni s dopoledním deštěm znovu v horku a dusnu, slunce naplno svítilo. "V tom vedru je fakt těžké cokoliv vymyslet. Už jenom běhat je strašné, natož vymýšlet něco ve hře," řekla Vondroušová.

V souboji s Badosaovou jako první po dvojchybě přišla o servis a prohrávala 1:3, ale pak získala osm výměn za sebou a srovnala. "Od stavu 1:3 jsem hrála, co jsem potřebovala. Trošku jsem věděla, že když ji budu nahánět, ona nebude moct. Pak jsem si všimla, že ji bolí nohy. Ukazovala to i trenérovi. A tak jsem si říkala, že musím hrát každý míč," uvedla levoruká tenistka.

Sebevědomě pokračovala i v dalším průběhu, předváděla skvělou obranu a přidala i agresivní hru. Za stavu 4:3 odvrátila dva brejkboly a v dalším gamu set uzavřela prohozem. Badosaová si řekla o ošetření, nechala si změřit tlak a se slzami v očích odstoupila.

"Šla jsem se chystat na servis a viděla jsem, že sedí v předklonu mezi doktory a je úplně rudá. Asi jí bylo fakt šíleně. Řekla jsem jí, že to chápu, já byla taky hotová. Jen to nedávám tolik znát," řekla Vondroušová a dodala: "Je mi samozřejmě líto, že to skrečovala, takhle nechce nikdo vyhrát. Na druhou stranu je to pro mě dobré, že si odpočinu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MEF Tennis Events

Štítky LOH, olympiáda, reprezentant, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíkov, Markéta Vondroušová, tenis, Hradec Králové, Barbora Krejčíková, Tokio, olympijské hry, Paula Badosová, Ashleigh Bartyová, Storm Sandersová, Wimbledon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká rodačka Kateřina Siniaková bude hrát s Krejčíkovou o medaili  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.