Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Děti ve školách vystřídali řemeslníci. Za opravy zaplatí Hradec Králové 18 milionů korun

V základních školách v Hradci Králové došlo k tradičnímu střídání. Zatímco děti mají prázdniny, dělníkům začíná hlavní sezóna. Hradecká radnice za letní opravy svých škol zaplatí 18 milionů korun. Technické služby opraví například střechu školní jídelny základní školy v Kuklenách, venkovní kanalizaci areálu školy v Habrmanově ulici nebo podlahy v tělocvičnách ZŠ Štefánikova a ZŠ Úprkova.

„O prázdninách jsou školy téměř prázdné, proto se potřebná větší údržba a méně náročné opravy školských budov tradičně plánují na tyto měsíce. Zhruba u desítky škol využijeme jejich minimální provoz na opravy střech, rozvodů ústředního vytápění, výměny podlahových krytin nebo na práce ve venkovních prostorách školských areálů,“ říká náměstek primátora Pavel Marek (ANO). 

Střecha na Základní škole Kukleny bude stát 3,2 milionu korun. Podobná částka se investuje i do opravy Základní školy Josefa Gočára. V Habrmance budou mít novou kanalizaci, a v Úprkově novou palubovku v tělocvičně. Řemeslníci budou o prázdninách i na ZŠ M. Horákové, ve Štefcově ulici nebo v mateřských školách Hrubínova a Mandysova. 

Letní opravy základní škol vyjdou radnici na 18 milionů korun. Během posledního školního roku bylo třeba provést údržbu a drobné opravy za 33 milionů.  

Vedle těchto menších oprav pokračuje rekonstrukce mateřské školy Sluníčko na Moravském Předměstí v Hradci Králové za celkových 45 milionů korun. V červnu stavbaři začali zateplovat budovu další městské školky Lužická. 

Ohodnoť článek

Foto jacqueline macou | Pixabay

Štítky škola, základní, Hradec Králové, rekonstrukce, oprava, léto, údržba, střecha, palubovka, kanalizace, základní škola, Kukleny, Pavel Marek, ANO 2011, Josef Gočár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti ve školách vystřídali řemeslníci. Za opravy zaplatí Hradec Králové 18 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.