Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Gymnázium v Náchodě čeká rekonstrukce. Nové budou jazykové laboratoře i studentský klub

Dvě nové multifunkční jazykové laboratoře, nové vybavení, notebooky s dotykovým displejem nebo počítačové centrum. To jsou jen některé z novinek, které čekají na studenty náchodského gymnázia. Královéhradecký kraj připravuje rekonstrukci za zhruba 18 milionů korun.

Rekonstrukcí projdou odborné učebny fyziky, chemie, biologie a cizích jazyků. Ty budou vybavené novým nábytkem a pomůckami pro výuku. „Tím, že sjednotíme infrastrukturu v laboratořích a učebnách, bude výuka daleko efektivnější a otevřeme velký prostor mezipředmětovým vztahům. Díky stavebním úpravám a přestavbě dvou učeben výpočetní techniky vzniknou další místnosti pro práci s nejmodernějšími digitálními technologiemi,“ říká náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek (Piráti). 

Do nových učeben dostanou žáci a učitelé notebooky s dotykovým displejem. K dispozici budou mít i vybavení pro nahrávání hudebního záznamu, mluveného slova nebo videí. V rámci projektu vzniknou i dvě multifunkční jazykové laboratoře pro výuku angličtiny, francouzštiny a němčiny. 

V prostorách starého sklepa dělníci vybudují nové informační centrum vybavené počítači, tiskárnou a skenery. Samotné centrum budou studenti využívat při vyučování i ve svém volném čase. Zároveň bude sloužit jako studentský klub.  

Rekonstrukce bude stát 18 milionů korun  

„Počítáme, že projekt na rekonstrukci učeben bude stát téměř 900 tisíc korun. Projektant, kterého vybereme na základě nejlepší ceny a referencí ale musí počítat s tím, že se v budově nachází historické schodiště, které se nesmí při rekonstrukci poškodit. Je to taková malá projekční výzva,“ doplnil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti).  

Vyhlášením veřejné zakázky kraj pověřil svoji příspěvkovou organizaci Centrum investic, rozvoje a inovací v Hradci Králové. 

Ohodnoť článek

Foto Jiráskovo gymnázium Náchod

Štítky gymnázium, Náchod, rekonstrukce, učebna, laboratoř, vybavení, Královéhradecký, kraj, student, vzdělání, klub, infocentrum, Královéhradecký kraj, Česká pirátská strana, Pavel Bulíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gymnázium v Náchodě čeká rekonstrukce. Nové budou jazykové laboratoře i studentský klub  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.