Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sportovní hala klubu TJ Slavia bude patřit městu. Převod majetku se opozdí kvůli dotacím

Magistrát města Hradec Králové získá do svého vlastnictví sportovní halu klubu TJ Slavia v Orlické kotlině. Ta je ve špatném stavu a město každoročně přispívá miliony korun na její údržbu. K samotnému převodu majetku dojde až v roce 2030. Další velkou investicí by měla být oprava střechy. Ta bude stát zhruba 30 milionů korun. Hala je v provozu přes třicet let.

Poslední dobou jsou náklady na opravu sportovní haly natolik velké, že je klub nedokáže financovat sám. „Město ale nemůže dlouhodobě investovat do cizího majetku, i přes to, že je na radnici všeobecná shoda na nutnosti podílu města na provozu a potřebných opravách haly,“ řekl náměstek primátora Pavel Marek (ANO). Podle jeho slov hala poskytuje zázemí tisícům sportovců nejen z Hradce Králové.  

Radnice se s TJ Slavia Hradec Králové dohodla na převodu majetku do vlastnictví města. Součástí smlouvy je darování haly a podmínka, že bude hala i nadále provozována k pořádání sportovních událostí. Město se zároveň zavázalo, že bude budova sloužit stejnému účelu jako doposud. V následujících 50 letech nesmí magistrát budovu prodat nebo darovat jinému majiteli.  

Jedná se o takzvanou smlouvu o smlouvě budoucí. K reálnému přepisu majetku tak dojde až v roce 2023. „Na provoz a opravy haly oddíl žádal o dotace i z jiných zdrojů, než je město. V dotačních podmínkách jsou ujednání týkající se případné změny vlastnictví haly a aby Slavia nemusela některé dotace vracet, převod nemovitosti do majetku budeme moci uskutečnit až po skončení doby udržitelnosti těchto projektů,“ vysvětluje situaci náměstek. Samotný klub má v této dohodě zanesenou podmínku, která mu zakazuje žádat o další dotační peníze. 

Před třemi lety město zainvestovalo například výměnu palubovky. Za tu se platilo 11 milionů korun. Nyní na řadu přichází střecha. Tu chce radnice opravit v následujících třech letech po podpisu smlouvy. „V této souvislosti tak zastupitelstvo schválilo zařazení třiceti milionů korun do výhledu rozpočtu na rok 2023 právě na tuto rekonstrukci,“ dodává náměstek Pavel Marek. 

Ohodnoť článek

Foto Tania Van den Berghen | Pixabay

Štítky TJ Slavia, Hradec Králové, hala, sportovní, sport, společnost, převod, budova, rekonstrukce, stav, finance, smlouva, zastupitelstvo, majetek, sportovní hala, dotace, oprava, Magistrát města Hradec Králové, Pavel Marek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní hala klubu TJ Slavia bude patřit městu. Převod majetku se opozdí kvůli dotacím  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.