Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Hradci Králové začala druhá etapa rekonstrukce školky Sluníčko. Třebechovická dostala stopku

Mateřská škola Sluníčko v Hradci Králové bude pokračovat druhou etapou rekonstrukce. Školka na Moravském Předměstí bude mít opravený pavilon C a spojovací chodbu. Oprava začala včera a radnice za ni zaplatí 12,2 milionu korun. Práce mají být hotové do konce října.

„Loni v létě se zde opravil hospodářský pavilon a jeho vnitřní prostory včetně gastro vybavení. Instaloval se systém rekuperace, zateplila se fasáda, vyměnila okna a udělala se také nová střecha,“ řekl k první etapě rekonstrukce náměstek primátora Jiří Bláha (ODS).  

Až bude dokončena pavilon C a chodeb, přijdou na řadu i další objekty. V příštím roce by se měli dělníci věnovat pavilonům A a B. Společně s tím dojde i k úpravě zeleně v areálu mateřské školy. Kompletně hotovo by mělo být na konci září příštího roku. Rekonstrukce celé MŠ Sluníčko vyjde radnici na 45 milionů korun.  

Magistrát města Hradec Králové zároveň pokračuje v rekonstrukci Mateřské školy Lužická. Práce začala na začátku června, trvat má do konce září. „Už došlo k zateplení většiny obvodového pláště a stavbaři se nyní přesouvají k zateplení střechy a výměně krytiny. Dodavatel vedle těchto prací zajistí také šestiletý provoz systému rekuperace, během kterého bude garantovat úsporu energií,“ dodává náměstek Bláha. 

Rekonstrukce MŠ Třebechovická dostala stopku  

Rekonstrukce se letos měla dočkat i Mateřská škola Třebechovická. Město vyhlásilo výběrové řízení a vybralo vítěze. Ten ale od podepsání smlouvy upustil. „Na podzim chceme výběrové řízení zopakovat s tím, že práce ve školce by probíhaly během první poloviny příštího roku,“ vysvětluje náměstek Bláha. 

Na všechny tři rekonstrukce mateřských škol má město schválenou dotaci z Evropské unie. Celkem jde o 18 milionů korun.  

Ohodnoť článek

Foto congerdesign | Pixabay

Štítky mateřská, škola, školka, , Hradec Králové, rekonstrukce, oprava, výběrové, řízení, etapa, Sluníčko, pavilon, Jiří Bláha, Mateřská škola SLUNÍČKO, mateřská škola, Moravské Předměstí, ODS, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové začala druhá etapa rekonstrukce školky Sluníčko. Třebechovická dostala stopku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.