Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Hradci Králové startuje kulturní pátračka. Prázdninová bojovka vás vezme za kulturou

Prázdninová kulturní pátračka je společný projekt šesti hradeckých subjektů. Cílem je přiblížit kulturní zajímavosti Hradce Králové zábavnou formou. Letní bojová hra po stopách kultury začíná u Labyrintu Divadla Drak a hráče postupně zavede na nejzajímavější místa ve městě. Podle organizátorů má Hradecká kulturní pátračka nabídnout hlavně zážitek.

Iniciátorem celého projektu je Divadlo Drak, které si přizvalo Galerii moderního umění v Hradci Králové, Klicperovo divadlo, Muzeum východních Čech, Filharmonii Hradec Králové a Bio Central. „Impulsem pro vznik této pátračky byla naše zkušenost z loňského roku, kdy jsme vytvořili bojovku Za Příběhem Draku. Měla velmi dobrý ohlas a zároveň skvěle zafungovala jako alternativní program pro rodiny s dětmi v létě, kdy divadlo nehraje,“ vysvětluje vedoucí produkce divadla Drak Barbora Kalinová.   

V okolí každé z těchto institucí čeká na návštěvníky jedno stanoviště. Většinou jde o hru, splnění interaktivního úkolu, vyluštění tajenky nebo vyřešení šifry. Cílem je získat indicii pro další pátrání. „Lidé tak nahlédnou do zákulisí organizací a vybraných profesí,“ doplnili organizátoři.  

Výhodou je, že jednotlivé zastávky lidé nemusí procházet v přesně daném pořadí. Výjimkou je první bod, který se nachází u Labyrintu Divadla Drak. Tam účastníci dostanou pracovní list s mapou a další instrukce.  

Podle organizátorů vznikla Hradecká pátračka na základě dlouhodobé snahy o užší propojení kulturních institucí ve městě. „Hledali jsme atraktivní způsob, jak rozšířit programovou nabídku pro rodiny s dětmi či hravé dospělé z Hradce i celé republiky v průběhu letních prázdnin. Věříme, že se na jednotlivých stanovištích podařila vystihnout pestrost a různorodost jednotlivých míst, pátrači se leccos nového a zajímavého dozví, a především si odnesou zážitek a třeba i trochu nový pohled na jednotlivé instituce,“ dodala Kalinová.  

Organizátoři doporučují vyrazit vždy mezi 10:00 až 15:30. Samotná trasa po všech šesti zastávkách účastníkům zabere zhruba dvě hodiny. Hra je určena hlavně pro děti ve věku kolem deseti let a jejich rodiče.  

Ohodnoť článek

Foto Divadlo Drak

Štítky Divadlo Drak, kultura, Hradec Králové, divadlo, filharmonie, léto, BioCetrál, hra, bojovka, děti, pátrání, Kulturní pátračka, labyrint, Galerie moderního umění v Hradci Králové, Klicperovo divadlo, Muzeum východních Čech, Filharmonie Hradec Králové, Labyr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové startuje kulturní pátračka. Prázdninová bojovka vás vezme za kulturou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.