Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Město hledá firmu, která provede první etapu rekonstrukce ZUŠ Střezina. Nový bude taneční sál i chodby

Magistrát města Hradec Králové vypsal výběrové řízení na společnost, která si vezme na starosti první etapu rekonstrukce Základní a umělecké školy Střezina. Firma by měla opravit taneční sál, zdemolovat staré spojovací chodby a na jejich místech postavit nové. Obálky s nabídkami chce radnice rozlepovat ještě na podzim.

„Nyní máme schválené zadávací podmínky a můžeme vypsat výběrové řízení na zhotovitele první etapy. Předpokládáme, že by stavební práce mohly být zahájeny nejpozději začátkem příštího roku,“ říká náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha (ODS). Kromě rekonstrukce tanečního sálu a stavby nových spojovacích chodeb dojde i na zateplení fasád a střech. Nové budou vodovodní i elektrické rozvody.  

Přesnou cenu rekonstrukce bude město znát až po výběru zhotovitele. V současnosti se mluví o desítkách milionů korun. Vítěze výběrového řízení chce vedení města vybrat ještě letos na podzim. Práce na první etapě by měly být dokončeny do dvou let od zahájení. 

Souběžně vedle první etapy běží i přípravy na etapu druhou. Vše je zatím na papíře a v teoretické rovině.  „Před necelým rokem jsme vysoutěžili projektanta, který pokračuje v projektování dalších objektů. Oprav by se pak v budoucnu měla dočkat budova s kancelářemi vedení školy, hudební pavilon nebo pavilony klasické a populární hudby včetně inženýrských objektů,“ doplňuje Bláha. 

Přesně před rokem bylo před ZUŠ Střezina postaveno a otevřeno nové parkoviště pro 15 aut. Jeho stavba vyšla magistrát na 2,7 milionu korun. Jeho parkovací místa využívají především rodiče a návštěvníci umělecké školy.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky ZUŠ, Střezina, rekonstrukce, přístavba, etapa, dokumentace, sál, oprava, parkoviště, taneční sál, chodba, Magistrát města Hradec Králové, Jiří Bláha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město hledá firmu, která provede první etapu rekonstrukce ZUŠ Střezina. Nový bude taneční sál i chodby  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.