Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zastupitelé Hradce Králové zvedli fotbalovému klubu dotaci o 5,5 milionu korun

Zastupitelé Hradce Králové zvýšili městskému fotbalovému klubu v nadcházející prvoligové sezoně pravidelnou dotaci o 5,5 milionu korun na 19,4 milionu. Důvodem je to, že klub bude mít kvůli hraní domácích zápasů v Mladé Boleslavi zvýšené náklady. Hradecký stadion se bude přestavovat. Pro zvýšení dotace hlasovalo 25 zastupitelů, zdrželo se pět zastupitelů a proti nebyl nikdo.

FC Hradec Králové přijde například nájemné za boleslavský azyl včetně služeb na více než 4,3 milionu korun. Další peníze navíc bude Hradecké stát doprava, ubytování, strava a další provozní náklady související se zajištěním utkání. Fotbalisté si postup mezi elitu vybojovali vítězstvím ve druhé lize.

Pro nyní končící sezonu 2020/21 měl klub od města přidělenou dotaci 13,9 milionu korun. Ve výsledku však bude dotace činit přes 19 milionů, protože radnice klubu loni v říjnu přidělila dalších 5,5 milionu. Šlo o peníze, které klub v sezoně 2019/20 z městské dotace kvůli nedohrané sezoně nevyčerpal a městu je vrátil. Radnice pak tyto peníze klubu loni v říjnu poslala zpět.

Podle smlouvy podepsané v dubnu postaví nový stadion sdružení firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont za 568 milionů korun bez DPH. Půjde o největší zakázku v novodobé historii města. Nejprve budou firmy stadion projektovat, vlastní stavba by demolicemi stávajícího stadionu měla začít na podzim. Vše by mělo být hotové do dvou let, tedy na jaře 2023. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, správa, fotbal, první, dotace, Hradec Králové, FC Hradec Králové, FK Mladá Boleslav, fotbalový klub, peníze, Strabag, Geosan Group

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé Hradce Králové zvedli fotbalovému klubu dotaci o 5,5 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.