Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Trutnov odpouští nájemné podnikatelům, kterým byla státem zavřena provozovna

Po vzoru Hradce Králové pomáhá svým podnikatelům i radnice v Trutnově. Vedení města se rozhodlo vykročit jiným směrem a podnikatelům odpouští nájmy. Úlevu dostanou všichni, kterým byla během pandemie zavřena provozovna státem. Částečné podpory se dostane i těm, kteří fungovali v mezeném režimu.

Radnice pro podnikatele připravila dva tipy balíčků. Majitelům zavřených provozoven odpouští nájemné ve výši dvou kalendářních měsíců. Těm, kteří podnikali v omezeném režimu, bude odpuštěno nájemné za jeden měsíc. 

„Pokud nechceme, aby došlo k uzavření provozoven a tím k omezení nabídky služeb pro trutnovské občany, měli bychom drobným podnikatelům pomoci. Snažíme se co nejvíce snížit negativní dopady pandemie na naše město a pomoci znovu nastartovat ekonomiku,“ řekl na zasedání zastupitelstva starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS). 

Během loňského jara město řadě podnikatelům nájemné snížila, několika dokonce úplně zrušila. V říjnu pak rada města schválila posunutí splatnosti nájemného za říjen až prosinec do konce března 2021. K podobnému kroku radnice přistoupila i ohledně nájemného za leden a březen. To je možné zaplatit do konce tohoto měsíce. Pomoc se vždy týká více než 100 trutnovských drobných podnikatelů. 

Ohodnoť článek

Foto Miloš Šálek

Štítky Trutnov, podpora, podnikatel, podnik, nájem, odpustek, odpustí, covid-19, pandemie, vláda, provozovna, zavřeno, radnice, Hradec Králové, Ivan Adamec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov odpouští nájemné podnikatelům, kterým byla státem zavřena provozovna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.