Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava vyústění potoka v Trutnově způsobí komplikace v dopravě. Hotovo bude do září

Dopravní komplikace s sebou přinese opravení vyústění Kacířského potoka v Trutnově. Od pondělí (21. června) řidiči nezaparkují na parkovišti u bazénu. Další omezení nastane v ulici Svažitá. Stávající betonová podezdívka je v dezolátním stavu a v budoucnu by hrozilo její zřícení.

„Už na jaře si občané mohli všimnout zapáskovaného prostoru na parkovišti u bazénu, kde se částečně propadl chodník. Ihned jsme na tento problém reagovali a připravili rozsáhlou opravu celého vyústění potoka,“ řekl starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS). Dodal, že celá rekonstrukce se vyšplhá na 3,5 milionu korun. 

Během prací dělníci opraví 32 metrů dlouhé kanalizační betonové potrubí a samotné vyústění na pravém břehu řeky Úpy. Součástí rekonstrukce bude i oprava betonové podezdívky pod parkovištěm. 

„Nejprve zřídíme provizorní převedení potoka a poté vyměníme hlavní trasu poškozeného úseku zatrubnění. Z toho důvodu je nutná částečná uzavírka komunikace Svažitá nad autobusovou zastávkou. Prosíme všechny řidiče o zvýšenou opatrnost při jízdě v tomto úseku,“ dodává Petra Holubová z Odboru rozvoje města Městského úřadu Trutnov. 

Ode dneška je uzavřené parkoviště u bazénu, pod jehož povrchem bude probíhat výměna potrubí. Od začátku letních prázdnin se zavře i část parkoviště u zimního stadionu, která poslouží jako sklad materiálu. Kompletně hotovo má být do konce září letošního roku.  

Ohodnoť článek

Foto Renáta Tommová

Štítky Trutnov, omezení, doprava, rekonstrukce, potok, bazén, zimní, stadion, parkoviště, Ivan Adamec, ODS, Petra Holubová, Úpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava vyústění potoka v Trutnově způsobí komplikace v dopravě. Hotovo bude do září  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.