Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slavnostní otevření nové pěší třídy v Trutnově bude v září. Změní se tam režim dopravy

V centru Trutnova končí rekonstrukce hlavní pěší zóny za 44 milionů korun. Systém dopravy dozná změn. Cílem je zvýšit bezpečnost chodců a cyklistů a přitom zachovat zásobování obchodů. Rekonstrukce pěší zóny v úseku od Krakonošova náměstí po náměstí Republiky by měla být hotová do konce června.

"Zhruba od 1. července se dopravní situace zásadně změní a vjezd bude umožněn v omezeném režimu," uvedla mluvčí radnice Michaela Dědková. Zásobování obchodů bude možné denně v intervalech 06:00 až 10:00 a 17:00 až 20:00. Na pěší zónu budou moci vjet pouze vozidla dopravní obsluhy vážící méně než čtyři tuny nebo auta s povolením Městského úřadu Trutnov. Na pěší zónu budou mít povolený vjezd cyklisté.

"Cílem je, aby v exponované době pěší zóna sloužila hlavně chodcům a cyklistům, aniž by je rušila a ohrožovala projíždějící motorová vozidla," uvedl místostarosta Trutnova Tomáš Hendrych (Volba pro město Trutnov).

Rekonstrukci pěší zóny, která vede od historického Krakonošova náměstí po náměstí Republiky, město připravovalo čtyři roky. Zahájilo ji loni v červenci. Zóna má nový povrch ze žulových kamenů, nové veřejné osvětlení a mobiliář, přibyla také zeleň. Stavbaři obnovili i vodní náhon na Svatojanském náměstí. Součástí rekonstrukce bylo také přeložení a opravy sítí.

"Slavnostní otevření pěší zóny chystáme na začátek září, kdy se koná tradiční Trutnovský jarmark," uvedl starosta Ivan Adamec (ODS). Na přestavbu pěší zóny město vypsalo v roce 2017 architektonickou soutěž. Městu přišlo 13 návrhů, vyhrál projekt od architektů Martina Hájka, Václava Hájka a Lukáše Kemra.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Trutnov

Štítky ČR, stavby, správa, doprava, Trutnov, otevření, rekonstrukce, pěší, novinky, pěší zóna, cyklista, Martin Hájek, Václav Hájek, Ivan Adamec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnostní otevření nové pěší třídy v Trutnově bude v září. Změní se tam režim dopravy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.