Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Parta migrantů na Hradecku vyskákala z kamionu a dala se na útěk. Před policií se schovala v poli a křoví

Zhruba půl hodiny trvalo policii s psovodem najít partu migrantů, kteří vyskákali z kamionu v Černožicích. Na skupinku upozornil náhodný svědek. Ten popsal, že se dali směrem ke stavbě nové dálnice. Část se během pronásledování ukryla v křoví, další pak v obilí.

„Po příjezdu na místo začalo pátrání. Po pár minutách se podařilo najít první skupinu. Schovaná byla v Holohlavech u potůčku v křoví,“ řekla mluvčí Iva Kormošová. Netrvalo příliš dlouho a policie našla i zbytek původní party. Ta byla o další dva kilometry dál v poli. Jelikož nikdo ze zadržených nepředložil žádný doklad ani povolení k pobytu, skončili v rukou cizinecké policie.  

Jednalo se o tři nezletilé děti, dva mladistvé a jednoho dospělého cizince pocházejícího z asijského státu. Někteří z nich mají zažádáno o azyl v Rumunsku. Dospělý muž musí opustit Českou republiku. Děti se přesunou do záchytného zařízení pro cizince a odtud se vrátí zpět do Rumunska.  

Všichni byli podrobeni testu na přítomnost onemocnění COVID-19. Ve všech případech vyšel test s negativním výsledkem. „Po řidiči kamionu, z kterého cizinci vyskákali, ve spolupráci s polskými kolegy pátráme,“ dodala mluvčí.  

Zatčení party migrantů na Hradecku | foto: Policie ČR

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, ČR, Hradec Králové, migrant, parta, zatčení, pátrání, cizinec, doklady, psovod, Královéhradecký kraj, Černožice, Rumunsko, Cizinecká policie, Holohlavy, Česko, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parta migrantů na Hradecku vyskákala z kamionu a dala se na útěk. Před policií se schovala v poli a křoví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.