Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec Králové obhájil titul Město pro byznys. Na druhém místě je Nová Paka

Po třinácté se letos vyhlašovala anketa Město pro byznys. V rámci Královéhradeckého kraje si nejlépe vedl Hradec Králové. Na druhém a třetím místě skončila Nová Paka a Dobruška. Krajská metropole bodovala především díky podpoře podnikatelům během pandemie.

Celkové pořadí v rámci kraje:

  1. Hradec Králové 
  2. Nová Paka 
  3. Dobruška 
  4. Jičín 
  5. Dvůr Králové nad Labem 
  6. Kostelec nad Orlicí 
  7. Hořice 
  8. Nové Město nad Metují 
  9. Náchod 
  10. Vrchlabí 
  11. Rychnov nad Kněžnou 
  12. Trutnov 
  13. Broumov 
  14. Nový Bydžov  
  15. Jaroměř 

Výzkum Město pro byznys každoročně připravuje analytická agentura Datank, která hodnotí dvě hlavní kritéria. Prvním je podnikatelské prostředí a druhým přístup veřejné správy. V přepočtu na tisíc obyvatel má krajská metropole nejvyšší meziroční nárůst obyvatel i ekonomických subjektů.  

Ze závěrečné zprávy společnosti vyplývá, že má Hradec Králové nadprůměrný počet úředních hodin, atraktivní kulturu, sport a příznivou dopravní dostupnost. „Webové stránky města z pohledu podnikatele byly při posuzování jejich obsahu a přehlednosti vyhodnoceny jako vůbec nejlepší,“ uvedla společnost Datank ve své tiskové zprávě.  

Podnikání nejen v Hradci Králové zasáhla pandemie. Krajská metropole se snažila malým a středním podnikatelům pomoct například programem s názvem Antivirus II. V rámci něho bylo rozdáno několik milionů korun na kompenzacích.  

"Co považuji za velmi významné, je odpuštění poplatků za zahrádky u restaurací a kaváren, protože to podnikatelům velmi pomohlo. Jednoduše řečeno, snažili jsme se pomoci nejrůznějším způsobem a jak jsme zjistili, tak naše pomoc byla skutečně nejvelkorysejší v celé republice,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). 

Na druhém místě Nová Paka, na třetím Dobruška  

Velice dobře z ankety vyšla i Nová Paka na Jičínsku. Ta má velmi vysoký podíl malých a středních firem na trhu a zároveň nízkou daň z nemovitosti. Podle průzkumu má Nová Paka velice dobré ekonomické údaje a vysoký podíl kapitálových výdajů. I proto se v žebříčku umístila na druhém místě. 

Na třetí příčku ankety se letos dostala Dobruška. Svoji pozici město obhájilo především kvůli vysokému meziročnímu nárůstu ekonomických subjektů na území města. Nadprůměrného výsledku dosáhla i v oblasti elektronické komunikace. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Statutární město Hradec Králové

Štítky Město pro byznys, anketa, žebříček, podnikání, ekonomika, Královéhradecký, kraj, Nová Paka, Hradec Králové, Dobruška, Královéhradecký kraj, Trutnov, Náchod, Jičín, Broumov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové obhájil titul Město pro byznys. Na druhém místě je Nová Paka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.