Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Univerzita Hradec Králové hostila Evropskou olympiádu experimentální vědy. Česko skončilo páté

Letošního ročníku Evropské olympiády experimentální vědy se účastnili zástupci 18 evropských zemí. Na dálku obhajovali své znalosti z biologie, chemie a také fyziky. V rámci jednotlivých kategorií obhájil český tým zlatou a bronzovou medaili. V absolutním pořadí skončil na pátém místě.

“Úkoly olympiády jsou založeny na praktickém experimentování, jsou intelektuálně náročné a vyžadují velkou míru týmové spolupráce,” řekl k soutěži Jan Kříž z Univerzity Hradec Králové.  

Členové týmu vzešli z národních předmětových olympiád. Každá ze skupin měla tři zástupce mladších 17 let. Podle kříže je hlavním úkolem olympiády rozvíjet mladé a nadějné talenty na poli vědy. “Mnoho vítězů později studuje na prestižních vysokých školách. Řada z nich jde dokonce studovat i do zahraničí,” dodal Kříž.  

Kvůli pandemii proběhla letošní Evropská olympiáda experimentální vědy pouze virtuálně. Příští ročník se bude kompletně celý odehrávat na půdě Univerzity Hradec Králové. 

Ohodnoť článek

Foto Arch.Design

Štítky UHK, Hradec Králové, univerzita, soutěž, olympiáda, experimentální, věda, ČR, on-line, olympijské hry, Česko, Jan Kříž, Univerzita Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita Hradec Králové hostila Evropskou olympiádu experimentální vědy. Česko skončilo páté  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.