Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Světově proslulá návrhářka podpoří záchranu nosorožců

Návrhářka Andrea Vytlačilová, která spolupracovala s módními domy jako Versace, Balenciaga, Kenzo nebo Marc Jacobs, připravila při příležitosti oslav 75 let chovu ve Dvoře Králové limitovanou kolekci 75 šátků, kabátku a kabelky z hedvábí. Výtěžek z prodeje pomůže k záchraně nosorožců.

Výtěžek z prodeje kolekce poukáže designérka, která pochází z Mžan jen pár kilometrů od Dvora Králové, na záchranu nosorožců bílých severních. 

„K Safari Parku ve Dvoře Králové mám od dětství velmi blízko. Vyrostla jsem v Podkrkonoší a v zoo ve Dvoře strávila mnoho dní. Pandemie zasáhla i safari park, a tak jsem hledala cestu, jak pomoci. Jak jinak, než skrze mou tvorbu? Tak vznikla limitovaná číslovaná edice 75 šátků, kterou doprovází hedvábná kabelka a hedvábný kabátek,“ říká návrhářka Andrea Vytlačilová.

Zatímco šátky jsou k dostání na webu návrhářky, kabátek a kabelka se ode dneška draží na Facebooku. Dražba potrvá do 4. října a zájemci mohou přihazovat buď veřejně skrze komentáře nebo prostřednictvím soukromé zprávy.  

Čtvercový šátek z dílny návrhářky Andrey Vytlačilové zdobí slon, hrabáč a především dva nosorožci obklopení africkou flórou. Nosorožci symbolizují Fatu a Nájin, poslední dva známé nosorožce bílé severní na planetě. Právě snahou o záchranu tohoto druhu Safari Park Dvůr Králové proslul. 

Výtěžek z prodeje limitované kolekce šátků a dražby kabelky a kabátku přispěje na další fungování projektu na záchranu nosorožců bílých severních. Právě takové projekty zasáhla koronavirová omezení sice nepřímo, zato však velmi citelně.

Mimořádný talent v oblasti módního tisku přinesl Andree Vytlačilové světový věhlas. Studentka nejprestižnější módní školy světa, londýnské Central St. Martins, díky němu působila v těch nejlepších módních domech jako Marc Jacobs, Kenzo, Balenciaga nebo Versace. Český magazín Forbes ji zařadil do prestižního žebříčku 30pod30 a v letošním roce byla vyhlášena jedním z největších mladých talentů české módní scény. Nejen z důvodu koronavirových omezení totiž Andrea Vytlačilová začala trávit více času doma v Česku, kde začala budovat i svou značku.

Ohodnoť článek

Foto Alžběta Jungrová | Zdroj Safari Park Dvůr Králové

Štítky návrhářka, Andrea Vytlačilová, šátek, zoo, Dvůr Králové, nosorožci, pomoc, charita, kabelka, Marc Jacobs, Dvůr Králové nad Labem, Balenciaga, Kenzo, ZOO Dvůr Králové, slavnost, Facebook, Mžany, Podkrkonoší, Forbes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světově proslulá návrhářka podpoří záchranu nosorožců  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.